Diszlexiás lennék?
Figyelt kérdés
Sokadjára fordult elő velem, hogy egy pár oldalas legépelt szöveget, miután háromszor le ellenőriztem és úgy küldtem el a tanáromnak, az visszaadta nekem, mondván, hogy tele van elírásokkal.
Emellett az internetes kommentjeimet is visszaolvasva gyakran találok hibákat a szövegeimben.
2017. okt. 18. 14:37
2/6 A kérdező kommentje:
Azon kívül, hogy nagyon ronda, a kézírásomban általában kevesebb a hiba, mint a gépelt szövegben.
2017. okt. 18. 15:04
3/6 anonim válasza:
Ha kézzel helyesen tudsz írni, akkor lehet, hogy csak a gyors gépírás miatt vétesz hibákat. Mindenkivel előfordul, hogy elüt néhány betűt. És amikor újraolvasod, nem feltétlenül veszed észre, hogy elgépelted, mert a szemed helyesnek látja a rosszat is. Legalábbis velem volt már így. Ha gépelt szövegről van szó, csinálj helyesírás-ellenőrzést is, így biztos nem lesz olyan szó, amit rosszul írtál le.
4/6 anonim válasza:
Nem tudom, hogy te vagy e, aki már egyszer kérdezten nemrégiben, hogy diszlexiás e, de akkor megint válaszolok. Ha nem az a személy vagy nem baj, akkor is leírom :) Én diszlexiás felnőtt vagyok. A diszlexia kisgyerekkorban jön elő, amikor a betűket, számokat, színeket tanulod. Ez egy részképesség zavar, egyszerűen arról szól, hogy kevered a betűket, pl. p-b-d, m-n, ny-ty-gy, ö-ü, g-k ezek a legáltalánosabbak. Ezek mellett kevered a 56ot a 65el, a 23at a 32vel meg ilyenek. Attól, hogy elírod a szöveget, még nem feltétlen diszlexia. Én alig bírtam megtanulni olvasni, 13 éves koromban tanultam meg folyamatosan olvasni, mindig szövegértési és tanulási problémáim voltak. Angolból 3szor buktam és sorolhatnám. Azért buktam ennyiszer, mert mindannak ellenére, hogy diagnosztizálva volt a diszlexiám én nem kértem felmentést (hülyeség volt részemről). Azt tudom tanácsolni, menj el egy kivizsgálásra és megmondják az vagy e. 18 év alatt ingyenes egy ilyen vizsgálat.
5/6 anonim válasza:
Szerencsére a napokban megtalálták az okát, ami meglepő módon nem az agyban, hanem a szemben van.
6/6 anonim válasza:
Utolsó! Ez hü.lyeség. Semmi köze a szemhez, ha "m"-et mondanak én "n"-et írok, ha B-t akkor p-t, mert a kettő szinte ugyanaz nálam, de aki nem diszlexiás, az nem értheti mi is ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!