Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszióból adódó dühkitörés...

Depresszióból adódó dühkitörést hogy lehet szabályozni?

Figyelt kérdés
Nyilván orvosi segìtségre is szükség van, de ha valaki élt ált ilyesmit és volt egy módja szabályozni vagy lenyugodni mielôtt pl összetört valamit, szeretném ha megosztaná velem, mert lehet segìtene nekem is. Köszönöm elôre is. 35N
2017. szept. 30. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:
önfegyelem, akarat, gondolatok? csak h ne egyből a tablettákon agyaljatok
2017. szept. 30. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Szokássá alakítani, hogy számoljon 5-ig, 10-ig mielőtt nekiesik törni-zúzni.

Annyi idő alatt nyugszik is kicsit és el is tud gondolkodni azon milyen következményekkel járhat. Aki így viselkedik könnyen azt veheti észre, hogy megfélemlíti a párját/családját, anyagi károkat okoz... De előfordul, hogy önmagának akár maradandó sérülést. Egyik barátom ökle egy üvegezett ajtóval találkozott pár éve, most nem érez azzal a kézfejével és mozgatni is alig tudja.

Nagy könnyítés lenne a dühkezelésben, ha csökkenne a depresszió. Gondolom a párod az akiről szó van, beszéld meg vele, hogy egy mélyebb kapcsolatban meg lehet ezeket a dolgokat beszélni, ha jobban megismered a gondjait céltudatosabban tudsz segíteni.

2017. szept. 30. 21:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem a páromról van szó, hanem rólam :-(
2017. szept. 30. 21:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Depresszió miatt már van idôpontom dokihoz. Ùgy voltam vele, hogy ùgyis megoldom magamnak, nem szedek semmit egyébkent, de sajnos a dühkitörések elkeserìtenek. Akkor amikor elborìt a dolog, nem az jut eszembe hogy számoljak.
2017. szept. 30. 21:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Tudom miért vagyok depressziós és bìzom benne, hogy helyrejövök majd, de szìvesen olvasnék mások tapasztalatàról is.
2017. szept. 30. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:

#2. vagyok.

Ami tetszik azokból amiket leírtam azokat írd le magadnak egy kis cetlire E/1-ben, hogy rád legyen igaz, ha van más ötleted azzal is kiegészítheted. Magadnál tarthatod.

Gyakran el is ismételheted magadnak. Nem arról van szó, hogy behülyíted magad, de így könnyebben beugrik ha éppen dühösebb vagy.

Mondd el a depresszió mellett ezt a dühkezelési problémát is a dokinak. Az, hogy nem szedsz semmit így is maradhat, van erre számtalan módszer és főleg ha pszichológushoz mész segíthet elsajátítani párat.

2017. okt. 1. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!