Az Asperger-szindrómásoknak szoktak lenni kényszergondolataik?
Főként aspergeresek válaszait várnám.
Az oké, hogy szoktak ismétlődő cselekvéseket végrehajtani, de kényszeres gondolataik is vannak?
Engem nemrég diagnosztizáltak Asperger-szindrómával, úgy, hogy előtte kényszerbetegnek hittem magam (közben dokit váltottam, az új doki mondta, hogy nem kényszeres vagyok, hanem aspergeres). Ilyen könnyen összetéveszthető a kettő?
A slusszpoén, hogy nekem kényszercselekvéseim nem is nagyon voltak, inkább csak kényszergondolataim...
Ezért kérdezem, hogy a kényszergondolatok amúgy előfordulnak más aspergereseknél is?
Vagy egyszerre vagyok aspergeres és kényszerbeteg?
Depresszióval is kezelnek, esetleg ez hozhatta elő nálam a kényszergondolatokat?
Kényszercselekvések dögivel, az benne a vicces hogy egy baromi realista és logikus ember vagyok, a kényszercselekvéseimet kiváltó kényzsregondolatok (pl. hogy nem vagyok biztonságban ha nem nézem át a konnektorokat) pedig olyan szinten ellentmondanak ennek, hogy az durva.
Amúgy már én is gondolkodtam ezen, hogy aki aspi, az egyben ocd-s is (tehát úgy amikor valaki egyszerre lesz véletlenül vak és asztmás) vagy a kényszercselekvések csak az aspiság velejárói/következményei?
kényzsregondolatok
ezért ne gépelj vakon sötétben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!