Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha nincs reményem...

Mit tegyek, ha nincs reményem egy jobb életre?

Figyelt kérdés

Itteni b9kérdései, és néhány beszélgetés alapján rájöttem, az a bajom, hogy nincs pozitív, reményt keltő példa előttem.

Az elmúlt hónapban 2 ismerősöm halt meg, tavaly egy közeli rokon, akinek végignéztem a szenvedését.

Súlyos betegségek, amiket szteroidokkal kezelnek, rohammentők, munkanélküliség, munkásszálló, mentális gondok, napi 10 óra, hazug munka nettó 80 ezerért, utólag kiderül, hogy nem bejelentve...

Ez a rokoni köröm.

Nekem mentális és eü gondok, kisebbek-nagyobbak.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaha legyen férjem, valóra váljon egy álmom töredéke is, ne legyek rákos és ne haljak meg 30 évesen....

Mit tegyek ez ellen?

Ui: teszek magamért, tanulok, sportolok, munkahelyem van, ilyeneket kérlek ne, hogy tegyek magamért stb

2017. szept. 20. 10:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Először is győzd le a benned kialakult tanult tehetetlenséget, szerintem ez a legfontosabb!

Másodszor is hagyj fel az olyan dolgokkal, amik stresszet okoznak. A stressz eléggé rombolni tudja az egész lényedet, még az egészségedet is. Pozitívan hatna rád ha valahogy csökkentenéd.

A haláleseteken ne rágódj. Borzasztó dolgok, de kikerülhetetlenek. Az élet része sajnos :/

2017. szept. 20. 10:22
 2/13 A kérdező kommentje:

Például ne fejezzem be a fogászati kezelést? Az okoz stresszt, mert nem várt fejlemény miatt lehet fájdalmasabb lest és sokkal többe fog kerülni, mintvárható volt.

Szabadidőmben meg nyilván kellemes dolgokat csinálok.

Vagy mire gondolsz stresszes dolgok elkerülése alatt?

Mire gondolsz tehetetlenség alatt? Írtam, hogy teszek magamért.

Ne haragudj, az egy lehetetlen kérés, hogy ne rágódjak a haláleseteken.

Egyébként nekem 2 isnerősöm az elmúlt 1 hónapban és egy másik ismerősöm is gyászol. Így körülöttem most fekete minden.

Voot már pár ilyen időszak tinikorom környékén, több rokon halálával.

2017. szept. 20. 10:29
 3/13 anonim ***** válasza:
Túlzottan negatív az életszemléleted. Amit némiképp ennyi tragédia után meg is tudok érteni. Ne aggódj lesznek még jó dolgok az életedben, fogsz még nevetni. Hasonló problémákkal kűzdöm én is, mostanában sok baleset történt körülöttem (egyiknek szemtanúja is voltam, legjobb barátnőm apukája karambolózott.) De megtanultam mi az a továbblépés! Sokan haltak meg sajnos körülöttem is, nemrég a kiskutyám aki 16 éve az életem része volt, rettenetesen hiányzik, néha még keresem az udvarba és akkor koppanok hogy hiába.. Sajnos én sem tudom elképzelni, hogy valaha is legyen férjem, legyen gyerekem vagy jó jövőm.. Mindenkinek vannak hasonló problémái, valakinek kisebb, valakinek nagyobb. De tudod annyira gyorsan elmegy az élet, hogy fölösleges ezen aggódni állandóan. Mindig is lesznek kemény dolgok az életünkben és lesznek jó dolgok is amikre szívesen tekintünk vissza. Ne stresszelj a jövődet illetően, alakul majd magától. :) Nem hiába a mondás: Ember tervez Isten végez.
2017. szept. 20. 10:38
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Ha az élettől csak citromot kapsz, csinálj limonádét. Vagyis: hozd ki a legtöbbet a jelenedből.
2017. szept. 20. 10:42
 5/13 anonim ***** válasza:
68%

Így mondjuk nehéz segíteni neked, ha mindenre rácáfolsz. Akkor azt mondom, ne kerüld a stresszes helyzeteket hanem tanuld meg kezelni őket.

A tanult tehetetlenségnek meg nézz utána. Ha nem vagy tehetetlen, akkor min aggódsz végülis?

A haláleseteken meg igenis túl lehet magadat tenni, minden ember veszített már el valaki fontosat életében, mégse látom hogy mindenki a sarokba sírna és szorongana.

Nem értem végülis, akkor milyen megoldást vársz? Hogy leírjam hogy nyugodj meg, minden rendben lesz, úgyis találsz párt? Leírom neked szivesen, de ezek mind rajtad múlnak és azon, hogyan éled az életed és hogyan gondolkodsz. Minden embernek ugyanezek a problémái vannak, de van aki jól kezeli és megoldásokat keres és van aki folyton a problémákon rágódik és nem látja a kiutat.

2017. szept. 20. 10:43
 6/13 A kérdező kommentje:

Kisebb példa. Jelentkeztem egy képzésre, és pár napra rá, jóval az ígért dátum előtt visszaírták az emailt, hogy a csoport indul, beiratkozás ekkor és ekkor. Elintéznivaló is kevesebb, mint gondoltam.

Úgy meglepett, hogy végre az életben valami könnyű, nincs az,hogy mégse indul a csoport, vagy mégse az a képzés időpontja, vagy mégse az az ár, vagy teljesen más a helyszín.

Hanem az ígértek szerint indul.

El se hittem!

2017. szept. 20. 10:47
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem fiatalon meghalt az apám, a feleségem, sőt még én magam is. 3x élesztettek újra, és minden 2. belső szervemet kivették. De megtanultam a pozitív gondolkodást, ami sokat segít. Sajnos nem szórakozni születtünk a Földre, hanem küszködni. Mindig az adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet, legjobbat. Ha van mit enned-innod, és van hol aludnod, akkor máris jobban élsz, mint a Föld lakosságának a 2/3-a.
2017. szept. 20. 10:50
 8/13 anonim ***** válasza:

Mikor apám meghalt, felsétáltam a közeli hegy tetejére egy spanglival, meg sok fotóval, tárgyakkal a táskámban amik apámhoz köthetőek, kiüvöltöttem, sírtam magam, aztán búcsút vettem tőlük... sajnos a halä ilyen, mindenkit elér, túl kell rajta lépni, nem kell keseregni rajta örökké...

Ezután gyám nélkül maradtam, még 2 évet állami intézményben töltöttem, aztán egyedül vágtam neki a nagybetűs életnek semmivel a kezemben... a "haverjaim" főleg lecsúszott drogosok meg csövesek voltak, nekem innen kellett kimásznom... nem lehet máshogy, csakis úgy ha megszakítod a kapcsolatot azokkal, akik lefelé húznak és megpróbálsz olyanokat keresni akik adnak az életedhez...

Tanulni, tanulni, tanulni... tudom írtad, hogy tanulsz, de azt is írtad, hogy 80ezret keresel... ezen semmi mással nem lehet változtatni, mint tanulással...

Bár lehet épp nem jó dolgot tanulsz... biztosan van olyan, amit tanulva nem évek, hanem hónapok alatt tudnád akár megduplázni ezt a pénzt... jó én pasi vagyok, én csináltam targoncás vizsgát, egyből 3műszakban megvan a 180netto 22évesen...

Azt, meg, hogy rákos leszel e 30 évesen vagy nem, nem tudhatod előre, hülyeség ilyeneken keseregni...

Ha anyámra ütöttem, a szívem visz el fiatalon, ha apámra, akkor meg 80+is megélhetek... na ok apám nem tette, de nem természetes halált halt.

Keress egy hobbit, amit szívesen csinálsz nap -napután és segít lekötni a gondolataidat... én pl zsonglőrködöm, úszom, és most elkezdtem horgolni és varrni tanulni, mert igaz pasi vagyok, de szeretnék kézműves plüssállatokat készíteni.

Ezek olyan hobbik amik nem, vagy csak alig pénzigényesek...

2017. szept. 20. 12:36
 9/13 A kérdező kommentje:

Hobbim nekem túl sok van, az okoz stresszt, hogy nincs idő rájuk.

Nem én keresek 80ezret, hanem marha közeli rokon évekig, be se volt jelentve, pedig azt ahzudták, szabadság semmi, 10-12 óra/nap munka.

Eközben az anyjához kellett költözzön átmenetileg.

2017. szept. 20. 13:03
 10/13 anonim ***** válasza:
És ez most akkor neked miért ekkora tragédia? Nehogy már a rokon gondját baját magadravedd...
2017. szept. 20. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!