OCD-sek, nektek milyen kényszergondolatotok van/volt?
Olvastam, hogy nagyjából milyen gondolatok a leggyakoribbak, de azt, hogy ezek milyen mélységűek, mennyire tűnnek valósnak, azokról nem sok történetet találtam. Van akinél komplett téveszmerendszer van? Mármint minden lehetőségre van valami belső hamis magyarázata, hogy ő nem akar ártani másoknak, de mi van, ha mégis, stb.?
Köszi előre!
En se kaptam soha diagnozist.. De ezek tuti azok voltak mert hatalmas szorongast okoztak. Mi van ha nem szeretem a parom? Mi van ha terhes vagyok? Mi van ha kiugrok metro/vonat/kocsi ele? Mi van ha bantani fogom magam?~kesztetest ereztem ra, de nem mertem megtenni, borzasztoan feltem h megteszem.
Jah meg az is hogy mi van ha megorulok
Nálam sem volt diagnózis, csak sejtem, hogy erről lehet szó. Pl.:
-ha nem érintem meg mégegyszer a villanykapcsolót, akkor valamelyik családtagom meghal
-ha nem bontok egy adott szót szótagokra fejben, akkor a macskáimat elüti egy autó
-ha nem mondom ki 10x, hogy "nem hal meg", akkor apukám hazafelé balesetet fog szenvedni
Sok más ehhez hasonló, mindig a szeretteimre vonatkozó dolgok ezek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!