Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkos gondolatok és...

Öngyilkos gondolatok és pánikrohamok. Keressek fel egy szakembert?

Figyelt kérdés

Korábban középsúlyos depresszióval jártam pszichológushoz fél évig. Ezt követően sokáig jól voltam, majd kb május-június táján visszaesetem látszólag ok nélkül.

Azóta egyre rosszabb.

A férjemmel élek együtt, mindkettőnknek van munkája, én nemrég tudtam meg, hogy felvettek arra az egyetemre, ahová annyit készültem, nincsenek anyagi gondjaink, egészségesek vagyunk, a kapcsolatunk jó.

Mégis ébredés után sokszor vannak ok nélküli pánikrohamaim, kb már hányingerig rosszul vagyok, de nem tudnám megmondani, kitől vagy mitől félek.

Ugyanez esténként, van, hogy megmozdulni se tudok, teljesen leblokkolok, félek.

Minden apróság sírási rohamot vált ki, van, hogy már az is, hogy ki kell menjek az utcára.

Egyszer rettegek, hogy meg fogok halni, másszor pedig meg akarom ölni magam, nem akarok élni.

Érdemes lenne szakemberhez fordulni?

Nem történt eddig semmi tragikus, ami kiválthatta volna.

24n

2017. szept. 16. 12:31
 1/5 Alain Delon ***** válasza:
Szerintem tanácsos szakembert felkeresned, nehogy súlyosbodjon a dolog.
2017. szept. 16. 12:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Hogyne lenne érdemes! Tud segíteni. De nem pszichológushoz, hanem pszichiáterhez.

Eleinte valószínűleg fogsz kapni valamilyen gyógyszert, attól függően, hogy mit diagnosztizálnak nálad. Nem kell ettől félni, a későbbiekben majd el is lehet hagyni, orvosi kontrollal.

Én is pánikbeteg vagyok, egy részét ismerem az általad leírtaknak. Pszichiáterhez járok, és rengeteget segített, segít.

Ez nem "hiszti" vagy ilyesmi, és el sem hinnéd, milyen sok embert küzd hasonló dolgokkal sajnos.

Mindenképpen fordulj orvoshoz. Háziorvos ad beutalót, ha nem akarsz vagy nem tudsz magán orvoshoz menni.

2017. szept. 16. 13:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is kérj beutalót pszichiáterhez! Én is átestem ilyen betegségen, és meggyógyultam segítséggel.
2017. szept. 16. 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne szedj gyógyszert mert az nem megoldás semmire. Csak súlyosabb lesz tőle.
2017. szept. 19. 00:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is menj pszichiáterhez. Erre már gyógyszer kell. Fél évnyi kezelés kevés.
2017. nov. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!