Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy küzdjem le randin a...

Hogy küzdjem le randin a szorongásomat?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta szorongásos problémáim vannak, és ahogy kezdtem érni, és nyitni a világ felé, ez egyre inkább megmutatkozott. Akárhányszor új élethelyzetbe kerülök, elkezdek pánikolni, és szinte teljesen leblokkol az agyam. Most levelezek egy lánnyal, és már akkor is jelentkeznek ilyen tünetek, amikor a szavaiból úgy érzem, hogy jobban bejövök neki, mint ahogy azt korábban gondoltam volna. Van, hogy miután elolvastam az üzenetét, elkezdek valami teljesen más dolgot csinálni, ami leköt, mert le kell higgadnom, hogy tudjak normális választ írni. Félek, hogy ha ez már most ilyen, akkor az első randin csődöt fogok mondani.

Mit csináljak?

Néha szoktam macskagyökér teát inni, az valamennyire el tud lazítani, de nem vagyok benne biztos, hogy ha randi előtt megiszom egy adagot, az önmagában elég lehet.

2017. szept. 11. 12:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez teljesen normális. Mármint valakiknek nagyon könnyen megy, de fogadd el, hogy te nem ilyen alkat vagy. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet rajta dolgozni, de idővel jobb lesz.

Én is hasonló vagyok, bár ha azt vesszük rajtam nem nagyon látszik, mert elég jól megtanultam elrejteni, de valamikor tényleg beleoldódok a helyzetbe, bár még nem volt kapcsolatom.

Viszont amit megfigyeltem az évek során az az, hogy 15 évesen jött oda hozzám először egy srác, hogy milyen jól táncolok, és olyan szinten blokkoltam le, hogy hihetetlen, szinte ignoráltam szegényt, csak mert nem tudtam kezelni a szituációt. Aztán már folyamatosan jöttek ez ilyen esetek és ma már sokkal jobban kezelem, nem is jövök igazán zavarba, nagy mosollyal köszönök azoknak, akik normálisan közelednek felém. Szóval ebből az a tanulság, hogy meg lehet tanulni kezelni az ilyen dolgokat.

Csak gondold végig... annak a lánynak te bejössz, és nem kell előtte semmilyennek tettetned magad, maximum minimálisan, mert ha igazán tetszel neki, akkor úgy fog kedvelni, ha mondjuk olyan oldaladat mutatod meg neki, amikor zavarba jössz, vagy érted... a lényeg, hogy ne gondold, hogy óriási tétje van a dolognak, mert nincs, csak próbáld meg jól érezni magad, mert mindig ez a lényeg az életben.

Amúgy nem biztos, hogy jó tanács, és csak mértékkel, de ha nagyon nem bírsz belazulni, akkor igyál egy picit a randi előtt, de tényleg csak annyit, hogy épp megérezd a hatást.

Próbáld meg elengedni a megfelelési kényszert. Mi a legrosszabb, ami megtörténhet? Nem jön össze? És akkor? Annyira sok mindenkit ismerhetsz még meg.

Hidd el, ha több tapasztalatod lesz benne, nem fogsz ennyire félni. Sok sikert amúgy. :)

2017. szept. 11. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod!

Tudom milyen ez, egy hosszú tanulási folyamat, én is átéltem sok hasonlót, és a már ismert helyzetekben én is el tudom ezt rejteni, de az első randi az első randi, szóval ide nehéz lenne korábbi tapasztalatokkal érkezni.:/

Az egy dolog, hogy bejövök neki, de aki nem ismeri még látásból sem a szorongásos zavart, az nem tudja hova tenni a dolgot, és lássuk be, nem túl férfias, ha dadogok a randin és közben reszketek mint kocsonya. Talán rémisztő lehet egy lánynak.

Az alkoholos ötlet tetszik, épp a szorongás miatt is szeretek inni, mert csak így tudom megtapasztalni azt a nyugalmat, amit mások feltételezésem szerint józanul is éreznek, csak valamiért a környezetemben nem nézik jó szemmel, hogy ezért iszom, pedig nagyon ritkán fordul elő, és még ritkábban rúgok be. Viszont van egy olyan oldala is a dolognak, hogy nem veszem észre magamon a hatását, és meg vagyok győződve arról, hogy tudok olyan természetesen viselkedni, mintha nem ittam volna, aztán utólag tudom meg másoktól, hogy messziről ordított rólam, hogy teljesen kész voltam, emiatt nem biztos, hogy be mernék játszani egy ilyet.

2017. szept. 11. 17:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szorongok, csak én veled ellentétben lány vagyok. Nagyon nehéz ellazulnom sok helyzetben, viszont ha ti egy húron pendültök, akkor szerintem menni fog ez a dolog. :) Ki fogsz bontakozni a társaságban, hidd el! :))))

Én még egykor ....nagyon akartam randizni sok mindenkivel, de annyira szorongtam, hogy az első sikertelen találka után, amire nem jött el az illető, fel is adtam az egészet. Nem akartam tovább az idegeimen táncolni. Ráadásul, ha adhatok egy tanácsot, akkor ne játszd meg magad, később úgyis kiderülni a lány számára, hogy szorongsz, vagy nem?

2017. szept. 13. 18:14
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!:)

Előbb-utóbb biztos meg fogja tudni, de nem is az a cél, hogy eltitkoljam, csak nem így szeretném tálalni ezt a dolgot...

2017. szept. 13. 22:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, ismerős helyzet. Èn nő vagyok. Igaz, règ volt, amikor randiztam. Előre közöltem, hogy zavarban vagyok:) Láttam a páromat nem zavarta. Ettől kicsit megnyugodtam. Nem kèrdezte, hogy mièrt. Ez is tetszett.
2017. szept. 13. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!