Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek hány napig bírja...

Szerintetek hány napig bírja az ember étel és/vagy szilárd élelem nélkül?

Figyelt kérdés
És hogyha több napig nem eszik, azt észre lehet venni rajta?

2017. szept. 4. 19:03
 1/6 anonim ***** válasza:
26%

Szilárd élelem nélkül sokáig. Pl gyümölcsön, mézen, főzeléken 30 évig is el lehetne lenni.

Ha semmit nem eszik, csak iszik, akkor pár nap múlva elájul.

2017. szept. 4. 19:10
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Egyértelmű,hogy fáradékonyabb lesz,és legtöbbször rosszulléttel jár és ingerültséggel. Max. olyan 4-5 nap,de lehet még az is sok,attól függ milyen felépítésű az ember. Remélem nem tervezel kísérletezni,mert nem éri meg,hogy rámenjen az egészséged bármihez is kell az infó.
2017. szept. 4. 19:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem, nem kísérletezek, csak kíváncsi vagyok:)
2017. szept. 4. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég sokáig. Én hasnyálmirigy-gyulladással voltam kórházban úgy, hogy előtte 2-3 napja már nem ettem semmit. A kórházi kezelés alapja ilyen betegségnél a teljes koplalás. Még egy korty vizet sem volt szabad inni az első pár napban (ez volt a legrosszabb), utána üres teát, később 3-4 napig kekszet és teát, vizet, később (sótlan) főtt krumplit és rizst. Persze eközben folyamatosan ment az infúzió, hogy a folyadék pótolva legyen. Már nem tudom, hány napig nem ettem, de egy hétig biztosan. Nagyon gyenge voltam, de ezt leszámítva egész jól bírtam a koplalást.
2017. szept. 4. 19:56
 5/6 anonim ***** válasza:
39%
Én egyszer megfogadtam, hogy abban az évben már többet nem eszek. És úgy is lett. Végül is egy szilveszter estét ki lehet bírni kaja nélkül.
2017. szept. 4. 20:57
 6/6 anonim ***** válasza:
A 4-es hozzászólóhoz hasonlóan hasnyálmirigy-gyulladással voltam kórházban. Kb. 4 hétig semmilyen szilárd táplálékot nem kaptam, csak infúziót (tele vitaminokkal, különféle tápanyagokkal), utána pár napig keksz, aztán diétás kaja (krumpli, sovány hús stb). Megkérdeztem egy orvost úgy 2 hét után, hogy infúzión meddig lehet bírni: azt mondta, 6-8 hét. Amúgy előtte is vékony voltam, de mikor kijöttem a kórházból, 46 kilóra lefogytam (170 centi magas vagyok egyébként). Elég jól viseltem egyébként, mert előtte se voltam nagyevő. A családom szerint borzalmasan néztem ki, a tesóm meg a párja szinte már el is temettek... Azóta eltelt két év, és volt még egy hasnyálmirigy-gyulladásom, de akkor "csak" 1 hétig koplaltam. De mindezek ellenére még élek... 37/F
2017. szept. 5. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!