Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki időnként zavarodottn...

Ha valaki időnként zavarodottnak érzi magát, és nem oda illő dolgokat csinál közben az milyen mentális betegségre vall?

Figyelt kérdés
Néha fordúl elő csak, de a múltkor is tűzetraktam az ablaközött mert elakartam a darazsakat riasztani onnan. Volt hogy aútót szerettem volna vezetni, és télen befeküdtem egy rossz aútóba stb.

2017. aug. 31. 23:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Borderline, vagy egyeb skizoid zavar. De lehet sima zavartsag, valosaggal valo kapcsolat elvesztese :/
2017. szept. 1. 01:35
 2/4 A kérdező kommentje:

ÖSSZPONTSZÁMOD: 49

Ha ezen a teszten 12-24 pontot szereztél, akkor nagy valószínűséggel nem vagy borderline.

Ha azonban a pontszámod magasabb, mint 40 (a maximum 60-ból), akkor nagy az esélye, hogy súlyos borderline tüneteid vannak, amelyek megnehezítik az életedet és a környezeted életét is. Feltétlenül terápiába kell menned – gyakran a terápia+gyógyszer kombó a leghatékonyabb -, de az is segíthet, ha itt a Búrán megosztod az élményeidet, és találkozol más borderline-okkal, megismered, hogyan küzdenek meg ők a mindennapjaikkal.

2017. szept. 1. 08:36
 3/4 anonim ***** válasza:
skizofrénia
2017. szept. 3. 18:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez önmagában nem utal semmilyen mentális betegségre. Inkább kreativitásra, sajátos felfogásmódra, esetleg unalomra lehet következtetni a kérdésből. Kórosnak akkor nevezhető bármi, ha az adott dolog a személy társadalomba való beilleszkedését, életvitelét gátolja, megnehezíti, illetve a személy ön vagy közveszélyes.

A netes tesztkitöltés is azt bizonyítja, hogy érdeklődő, kreatív ember vagy, aki keresi önmagát. Azonban az ilyen netes tesztek inkább károsak, mint pontosak. Ha valóban érdekel, hogy személyiségtorzulásban, vagy más mentális betegségben, esetleg idegrendszeri vagy agyi károsodásban (ami szintén okozhat diszfunkciókat a viselkedés és érzelemszabályozásban) szenvedsz-e, akkor megbízható és pontos információt csak szakember tud megállapítani!

2017. nov. 2. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!