Mi lehet ez a gondolkodással kapcsolatos problémakör?
Szóval a gond az, hogy ha egy új helyzet elé állok, akkor próbálok megrögzötten a régebben megjegyzett gondolkodási sémákhoz/analógiákhoz ragaszkodni és emiatt sokszor problémáim adódnak.
Ez a típusú gondolkodás köthető pszichés betegséghez?
Más, egyéb okok felmerülhetnek?
Szia!
Jó lenne ha néhány konkrét példát tudnál írni. Egyébként a legtöbb ember a tapasztalataira támaszkodik, ez így van jól. Az, hogy felismerted, már önmagában szép.
Egyébként szorongsz is? Van más jellegű gondod?
Szia!
Amire én gondoltam, az az, hogy extrém mértékben képes vagyok ragaszkodni megoldásokhoz és nem veszem észre, ha máshogy jobb lenne. Itt egy példa: szedtük le családdal a nagy több mázsás zsákokat a pótkocsiról, tavaly az emelő kar a kocsi oldalához állt, úgy szedte le.. most meg hátulról. Erre én úgy fogtam meg a zsák száját, hogy oldalról tudta volna emelni.. és mindezt csak azért, mert tavaly úgy volt...
Aztán meg ugye az én fejemet szedik le ezekért...
Ugye, amit írtál is, tisztában vagyok azzal, hogy az ember saját tapasztalataira támaszkodik, de ez, amit én művelek, ennek a sokkal durvább változata....
Kérdésedre válaszolva, nem akármennyit szorongok, konkrétan megállás nélkül, sajnos. Dühkitöréseim is vannak, meg rágódásaim, meg gyakran tapasztalom magamon az ilyen "szorongás-rohamokat" (nem pánikrohamra gondoltam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!