Mit tegyek, ha képtelen vagyok ráállni a nappali életmódra?
Akármilyen fáradt vagyok, nem bírok elaludni 3-4 óránál előbb. Szinte minden nap sportolok 1-1 órát, aktív vagyok, elég produktív, egészségesen étkezem, nem tudok semmi lelki problémáról, nem vagyok depressziós, traumatizált, stresszes, semmi. Mégsem megy, évek óta.
Ha reggel fel kell kelnem, akkor is 3-4 körül fekszem, utána hazajövök és két részletben alszom annyit, amennyi kell. Próbáltam azt is, hogy kihúzom estig, és időben elmegyek aludni, akkor egy napra visszaállt a rend, másnap este meg megint fent voltam 3-ig, mert csak forgolódtam...
Most még könnyű, munkában nem tudom, hogyan oldjam meg.:(
21L
Azt olvastam hogy a késő éjszakába nyúló világító monitor nézése csökkenti a melatonin termelődését ami a jó alvásért lenne felelős. Ahogy a nem teljes sötétben történő alvás is csökkenti.
Viszont valamiről mégsem írtak azok az oldalak ahol ezt olvastam. Az okáról hogy miért éjjel bámuljuk a monitort. Ennek oka az lehet hogy egy fura művilágban élünk, amiben az emberek nappaljai nem is önmagukért vannak hanem idegen munkahely érdekeinek megfelelően töltik. Nem is szükséges része lenni ennek a művilágnak, elég látni kívülről és hatással van ránk is. Ezért mikor a lakosság többsége elpihent, akkor érezzük azt hogy a magánszféránkkal törődhetünk és ekkor foglalkozunk például gondolkodással a saját életünkkel és persze ebben az esetben ágyban forgolódás közben.
Engem is érdekelne a válasz, mert ugyanezzel küzdök.
Érdekes módon, amikor olyan volt a munkahelyem, hogy kénytelen voltam, akkor sikerült betartani a napirendet.
Manapság úgy oldom meg, hogy olyan munkát választottam amit bármikor, home-office-ból tudok végezni.
30F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!