Hogyan szoktassam a csincsillát nappali életmódra?
Én nem mernék csincsillát tartani a hálószobámban. Nappal irtó álmosak, ha felkelted olyan morcos, hogy csak na! Éjjel meg azért lesz morci, mert te aludni szeretnél, amikor vele kéne játszanod, mert unatkozik.
Ők nem a szófogadásukról híresek! Ha egy csincsilla megtesz valamit a kedvedért, akkor biztos lehetsz benne, hogy nagyon oda van érted... A bőréből nem fog kibújni.
Beszéld meg a családdal, és a tenyésztővel, hogy tudtok-e alkalmas helyet találni a csininek a lakásban. (Nyáron se lehet melegebb a szobájában 25 foknál, valahol minden este rohangásznia kéne, de akrobata, és rág...)
Ha arra a következtetésre juttok, hogy nem oldható meg, hogy éjszaka ne csapd agyon, vagy ne kapjon hőgutát, akkor nézz szét a csíkos mókusok között.
Ők tuti nappali életmódot élnek, és a természetük is hasonló. (Kivéve hogy nem élnek csapatban, így 1 mókus jól el van magában.)
Éjszaka valóban aktív,de a nappali életvitelét nem úgy kell elképzelni,hogy reggeltől estig horkol.Nappal azért eszik iszik,jön megy reagál a környezet ingereire,és nem haragszik meg ha kézbe veszed és játszol vele kicsit.
Ha nem tudsz majd tőle aludni kiteszed a szobádból és kész.
Még valami egy két válaszból megint azt érzem ki,hogy a wiki-ből meg különböző csinis oldalakról irogatnak ide dolgokat.Aki nem tart csinit az minek irkál le olyan dolgokat amiről lövése sincs?
Nekem pozitív tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. Nemrég tartok csincsillákat és egy szobában alszunk. Eleinte persze nem hagytak aludni, nagyon zajosak voltak, de NAGYON: ilyenkor kimenekültem a szobából. Aztán pedig megpróbáltam tűrni. És pár hét elteltével most már nyugodtan alszom, és nem zajonganak esténként.
Amit tehát ajánlhatok:
- Ha a szobádban tartod őket, akkor tűrd, amíg tudod
- Minden este lefekvés előtt engedd ki őket jó hosszú időre
Nálam bevált ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!