Nektek nincs olyan érzésetek, hogy pszichológus az rajtatok éli ki a bajait?
Nem értem, hogy miért jelentene egy pszichológus számára stresszlevezetést, hogyha mások problémáját hallgatja. Nekem ez inkább stesszor lenne, mint stresszoldó, mert egy lelkiismeretes pszichológusnak ugyanúgy dolgoznia kell a lelkével, és nem hozhatja fel témaként a saját gondjait, akkor sem ha akár épp relatíve komolyabbak a páciens gondjainál, bár nem tudom, hogy ez milyen gyakran fordul elő, hiszen a pszichológusnak nagyon kell törekednie arra, hogy megőrizze a lelki stabilitását annak érdekében, hogy el tudjon vonatkoztatni és megfelelő külső szemlélővé váljon, mégis támogató környezetbe helyezzen téged.
Személyes tapasztalatom, hogy bár a pszichológus nem beszél nagyon sokat, óriási támaszpontot jelenthet. Tőle nem megváltást kell várni, csak szimplán beszélgetni, és ő megpróbálja elérni, hogy saját magadat kezd el aktivizálni.
ne is mondd, én a pszichiáterekkel járok így,
már a másodikat fogom ki, akihez bemegyek és igazából leír 2 sablon mondatot aztán meg az elsőnél azt hallgattam h beteg az anyukája és nem tudja a nővérével hogy oldják ezt meg, a másodiknál meg a gyereekével mi lesz mert nem vették fel az egyetemre és kimegy baby sitterkedni vhova, na szal inkább én voltam a pszichiáter és csak ültem és hallgattam a bajaaikat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!