Miért utánoz a barátnőm és miért gondol jó mókaként erre a súlyos betegségre?
Szóval, anorexiás voltam.
Mostmár elkezdtem gyógyulgatni, szeretnék jobban lenni.
Van egy barátnőm, aki elkezdett utánozni, annyira megtetszett neki ez a betegség, hogy most bele akarja hajszolni magát.
Nem eszik, meg hányni is szokott és nem tudom hogy lebeszélni. Elmondtam neki, hogy ez egy súlyos dolog és, hogy ne akarjon beteg lenni, de nem hallgat rám. Régen pedig csak úgy hobbiból elkezdte magát vagdosni, tök boldog volt csak magára szerette volna eröltetni, hogy ő súlyos depressziós és, hogy pszichológusra van szüksége. Szerintem is arra van szüksége, de nem azért, mert depressziós lenne, inkább csak egy kis odafigyelésre van szüksége.
Az anorexia, meg a depresszió is csak azért tetszik nrki, hogy kitehesse tumblr-re, vagy nem tudom.. de nagyon aggódom érte. Annyira belefeletkezett ebbe az önsajnálatba és olyan jól érzi magát így, hogy képtelenség rábírni a változtatásra. Eléggé bűntudatom is van, mert az anorexiára az ötletet rólam mintázta, pedig én nem dirrkt csináltam.
Mit tegyek? Ti mit tennétek? Majd megunja és befejezi, vagy súlyosabb következményei is lesznek?
Amúgy a barátnőm 14 éves
A súlya még egészséges, 153cm és 39kg
Ez egyáltalán nem egy egészséges viselkedés de ezt nyilván te is tudod. Azt gondolom, hogy esetleg te több figyelmet kapsz a betegséged miatt és neki is erre lenne szüksége és gondolja, ha olyan lesz mint te akkor majd rá is jobban fognak figyelni.
Viszont meg kell vele éttermi, hogy nem kell ahhoz betegnek lennie hogy jobban figyeljenek rá.
El kellene vinni pszichológushoz mert vannak olyan esetek amikor valaki annyira átveszi a masikember betegséget, hogy tulajdonképpen a végén tényleg megbetegiti saját magát. "veszélyes játék"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!