Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik a leggyakoribb szer...

Melyik a leggyakoribb szer depresszióra?

Figyelt kérdés
Melyik gyógyszert írják fel nektek leggyakrabban...
2010. máj. 23. 16:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez a genetikai, meg szervi duma egy nagy büdös kamu!!! Milyen érdekes, hogy 50-100 éve nem volt ennyi depressziós, pánikbeteg, és szorongásos problémákkal küzdő ember... Megnézve a felméréseket, 3-5 évente megduplázódik a "betegek" száma. Érdekes módon a számok növekedése egybeesik a pszichogyogyók bizniszével... Amióta rájött a gyógyszeripar, hogy ezek a "betegségek" nem jól körülírhatóak, és tulajdonképpen bármelyik gyászoló emberre rá lehet fogni, hogy depressziós, minden az átlagosnál aktívabb gyerekre rámondják, hogy hiperaktív... és így szépen mindenkit be lehet gyógyszerezni, és ez egy többmilliárdos üzlet... Ez a szerotonin meg hasonló hülyeségek is csak dumák!!! Gondolkodjunk már. Alacsony a szerotonin szint, oké, kap az ember gyógyszert és kész... Ehhez képest se szeri se száma azoknak akik évtizedek óta szednek gyógyszert, és semmi javulás nincs náluk, egyik gyógyszer jön a másik után.... Miért? És megy a parasztvakítás, hogy hát egyik ember így, a másik meg úgy reagál... konkrétan senki nem reagál sehogy, a gyógyszer hatása placebó... ha van hatása egyáltalán. Ha a depresszió, a pánik vagy a szorongás egy biológiai probléma lenne, vagy hiánybetegség, akkor simán helyreállna egy pillanat alatt amikor az ember gyógyszert kezd szedni... Az igazság az hogy az ember nyakában sokkal több a teher manapság, mint régen, százszor nagyobbak az elvárások, a média foss@ magából, hogy ha nincs drága kocsid, ruhád, házad, akkor nem vagy ember... A depresszió, a szorongás, a pánik... mind-mind lelki gond, magunkban kell keresni a megoldást, nem a gyógyszerekben! Kérdem én, miért van az, hogy amerikában, és európában rengeteg az ilyen "genetikai selejt" akik szerotonin hiányban szenved, ázsiában, afrikában meg sehol semmi... Pedig ott aztán van nyomor, meg létbizonytalanság! Thaiföldön mindenki mosolyog, közben egy tál rizsből élnek egész hónapban! Nincs egy fia depressziós sem!!! Biztos jobbak a gének ugye??? Vagy csak lesz@rják a globális médiát, ami azt sz@rja magából, hogy 30 évre kell hiteleket felvenni, meg nyögni utána, át kell gázolni mindenen és mindenkin, semmi nem számít, csak a pénz-pénz-pénz... Hagyjuk már... Ha Thaiföldön azt mondom, hogy szorongok, pánikolok, depressziós vagyok, akkor néznek a fejükből, hogy az mi....

Nekem azért használt a prozac, mert elhittem, hogy használ... amikor erre rájöttem, rögtön visszaestem. Kérdezem én, ha a valagam kipálik, és bekenem egy megfelelő krémmel, akkor ha nem hiszek benne akkor nem fog hatni????

A negatív érzelmek belülről jönnek... a megoldás is belül van...

Egy Ex-depressziós-pánikos-szorongós...

2010. máj. 26. 11:14
 12/16 anonim ***** válasza:

1.Akkor most idézek tőled, egy szót kicseréltem:

"Ha a cukorbetegség egy biológiai probléma lenne, vagy hiánybetegség, akkor simán helyreállna egy pillanat alatt amikor az ember gyógyszert kezd szedni"

Tehát szerinted fölösleges gyógyszert szedni, elég ha az ember erősen gondol rá, hogy nem cukorbeteg...

2. ééérdekes, rám hatott az antidepi, ami szerinted annyit ér, mint a hideg víz

3. Már az ókorban is létezett a depresszió, mint betegség, de ne zavarjon.

4. Én nem cserélnék sem az afrikaiakkal, sem a thaiföldiekkel, ha szerinted olyan jó nekik, menjél.

Minden betegség alapja a genetikai hajlam.

2010. máj. 26. 14:17
 13/16 anonim ***** válasza:

A cukorbetegek tökéletesen jól vannak, ha odafigyelnek mit esznek, és nyomják az inzulint, a depressziósok 90%-a meg már mindent próbált, és még sincs sehogy!!! Ez elég nagy különbség nem gondolod???

Minden betegség alapja a genetikai hajlam? Ez az év hülyesége :D Tüdőgyulladás, gombás fertőzések, Aids, Hepatitis, Lyme kór, megfázás, influenza... soroljam még estig? Milyen genetikai hajlam???? Anyám...

2010. máj. 26. 18:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Esetleg gondolkoznál is egy kicsit?

Ha 2 embert megcsíp a kullancs, akkor mindkettőnek automatikusan Lyme-kórósnak kéne lennie, nem? Mégsem így van. Megfázni is van, aki könnyebben szokott, van aki nehezebben.

Úgy nézem mégiscsak jobb lett volna, ha szeded azt a gyógyszert, nem úgy tűnsz, mint aki meggyógyult.

2010. máj. 26. 19:17
 15/16 anonim ***** válasza:
19.17 inkább maradnál csöndben, egyre nagyobb hülyét csinálsz magadból... Azért nem lesz mindenki lyme kóros, mert nem minden kullancs hordozza a lyme kórt tudod? Ha lymos kullancs csíp meg, akkor mindenki lymos lesz! És nyugodj meg, ha lépfenét itatok valakivel, akkor nincs az a genetika amelyik ellenáll... A megfázás megint csak nem genetika hanem immunrendszer kérdése, ami 99%-ban a táplálkozástól függ, az edzettségtől, a vitaminellátástól... Mindegy hagyjuk...
2010. máj. 26. 20:10
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves genetika és gyógyszerellenzős,

a véleményedhez jogod van, de bocsáss meg látszik, hogy nem vagy szakember. Sajnos van genetika, és van hajlamosító tényező is. A skizofrén ember agy például más az MRI képen, mint az egészségesé. És sajnos nem a lelki érintettség miatt, hanem a fizikai jelenségek miatt. Van más típusú vizsgálati eszköz, ami kimutatja a depresszióban a megváltozott agyi anyagcsere folyamatokat. (pl PET) Na de nem baj. Ehhez ismerni kellene ezt a tudományt, nem csak vagdalkozni az összeesküvés elméletekkel.

Az, hogy milyen betegségek voltak a múltban, és milyen most persze változott. Ennek az a magyarázata, hogy hasonló genetikai alap okozhat EGÉSZEN ELTÉRŐ pszichiátriai betegségeket is. Biológiai depresszió volt az ókorban is. A környezet által kiváltott, reaktív depressziók száma valóban magas Magyarországon. A pszichiátriai kórképeknek van egy elég szigorú diagnosztikai protokolljuk. Az, hogy valamelyik orvos ezt nem tartja, az egyéni probléma.

Senkinek nem kötelező a depressziójára gyógyszert szedni. Viszont nagyon sokan alkalmatlanok a pszichoterápiára. Na őket hogyan gyógyítod meg?

2010. máj. 26. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!