Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik a leggyakoribb szer...

Melyik a leggyakoribb szer depresszióra?

Figyelt kérdés
Melyik gyógyszert írják fel nektek leggyakrabban...
2010. máj. 23. 16:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
A gyógyszerek függővé tesznek, nálam több volt a negatív mellékhatás, mint az eredmény... Amúgy Prozac, zoloft, floxet. Amilyen gyorsan tudtam elhagytam, és mély önvizsgálatba kezdtem, hogy miért lehet ez az egész... aztán változtattam... kurv@ nagy meló, de ezzel meg lehet gyógyulni... a gyógyszer meg vagy bejön vagy nem... ráadásul még függővé is tesznek ha minden jól megy.
2010. máj. 23. 16:27
 2/16 anonim ***** válasza:

Az antidepresszáns nem tesz függővé a nyugtatókkal (benzodiazepinek) szemben.

Nagyon sok féle szer van depi ellen. Pl: Cipralex, Zoloft

2010. máj. 23. 18:01
 3/16 anonim ***** válasza:
18.01 Ó dehogynem! Olyan lelki függőség alakul ki, hogy csak na! Az ember nem meri abbahagyni, mert fél, hogy visszaesik, közben meg egyik sem használ, sőt van amelyiknek brutálisabbak a mellékhatásai, mint maga a depresszió! Közben meg baromira a kognitív viselkedés terápia lenne a megoldás, és az, hogy a körülmények amiktől kialakult az állapot kezelve legyenek... De a legtöbb orvos csak felírja és jól van... Ez itt a gond.
2010. máj. 23. 19:45
 4/16 anonim ***** válasza:
Én évekig szedtem a Prozacot (fluoxetin alapanyag), majd Serliftet (sertralin), most meg a Fevarint. De ha csak egy lehetőség van rá, előnyben kell részesiteni a másfajta pszichoterápiát. Én már 15 éve gyógyszeren élek és korántsem vagyok igy boldog.
2010. máj. 23. 21:24
 5/16 anonim ***** válasza:

A viselkedés terápia semmit nem ér ott, ahol nincs "lelki" ok. Sőt az egyéb esetekben is az szokott a vége lenni 5 év után, hogy előkerül a gyógyszer, genetikai-szervi problémát nem lehet ugyanis kuruzslással megoldani.

Az más kérdés, hogy akkor már jó eséllyel késő lesz. Ha egyértelmű a diagnózis a gyógyszeres kezelést mielőbb meg kell kezdeni, csak így van esély arra, hogy később elhagyható lesz.

A kérdésre: SSRI antidepresszánsok, leggyakrabban talán a Zoloft és a Prozac és a generikumaik.

Nekem speciel Serlift, mellékhatás gyakorlatilag nulla.

2010. máj. 23. 21:52
 6/16 anonim ***** válasza:

A pszichoterápia nem kuruzslás, hanem a közhiedelemmel ellentétben tudományosan vizsgált és igazolt technika. Egy viszont biztos: nem mindenki alkalmas rá! Kell hozzá némi belátás, intelligencia és aktivitás.

A depressziónak különböző típusai vannak. Vannak olyanok, melyek inkább genetikai hajlam miatt jönnek létre, erősebb a biológiai alapjuk, mint a külső tényezők szerepe. Itt mindenképpen szükség van gyógyszeres kezelésre is. A pszichoterápia pedig segít a mindennapi megküzdésben.

Létezik olyan típusú depresszió, amit külső okok váltanak ki. Ez az ún. reaktív depresszió például. Ebben az esetben a pszichoterápiának van elsődleges szerepe. Ebben az esetben is szükség lehet viszont gyógyszeres támogatásra.

2010. máj. 23. 23:20
 7/16 anonim ***** válasza:

Én 15 évig szedtem antidepresszánst. Volt amikor két hónap szedés után sem használt. Aztán nyugtatókkal kellett lekábítani. 6-7 hónap kezelés után úgymond tünetmentes lettem. 3-4 hónap után kezdtem előröl. A doki azt mondta, hogy ezzel a betegséggel és gyógyszerekkel együtt kell éljek. Aztán a dokim meghalt. Ki akartam törni a szorongásos depresszióból. Olvastam a netten és elolvastam néhány könyvet. Rájöttem, hogy ez az egész antidepresszáns kezelés több bajt csinál mint hasznot. Elolvasta Joan Mathews Larson könyvét Seven weeks to emotional healing. Rájöttem mi váltja ki nálam a bajt. Nem irom le mert mindenkinek más a megoldás. Teszteket is tartalmaz amivel előrébb jutsz egyszerű dolgok szedésével.

Három éve nem szedek gyógyszert és jól vagyok. Azóta megtanultam vezetni és simán alszom altató nélkül. Soha többet antidepresszáns. És ami még fontos azóta soha nem gondoltam öngyilkosságra. És terápiára sem jártam. Próbáld ki és olvasd el a könyvet. Megéri.

2010. máj. 24. 19:55
 8/16 anonim ***** válasza:

"Volt amikor két hónap szedés után sem használt"

Szóval közben időnként abbahagytad (illetve próbáltad letenni). Nagyon nem mindegy, hogy mennyi idő után. Azonkívül 15 éve kevésbé voltak korszerűek, fiatal tudományág ez még.

2010. máj. 25. 11:28
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem próbáltam abbahagyni csak amikor a doki mondta. Két hónap után is folytattam a kezelést ahogy felírta. Mindig csak akkor hagytam abba, amikor ezt javasolta. Sőt én talán szedtem volna folyamatosan de azt mondta 6-7 hónap kezelések után, hogy megállhatunk. Tehát nem rajtam múlt, hogy ördögi körbe kerültem.
2010. máj. 26. 06:58
 10/16 anonim ***** válasza:

Úgyis úgy gondoltam, hogy a doki mondta.

6-7 hónap kevés. Legalább 1 év kell + még fél év a leállás.

2010. máj. 26. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!