Ez most szociális fóbia?
Sziasztok!
Mostanában túl érzékenyen érint minden, ami történik velem.
Ma volt egy eset, ami miatt nagyon érzékenyen érintett. Anyámmal elmentem a bankba ügyeket intézni. Mikor arra került a sor, hogy leültem emberek közé, hirtelen elkezdtem szorongni. Nem nagyon, csak enyhén. Ezután jött rám a sírás. Rendesen elkezdtem könnyezni. Nah ettől teljesen kikészültem. Hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak, próbáltam visszatartani, nehogy elsírjam ott magam mindenki előtt.
Nem volt semmi oka annak, hogy sírjak. Maga a helyzet, hogy ott ültem és nem tudtam "normálisan" kommunikálni, ez váltotta ki belőlem. És fiú vagyok, szóval duplán nem értem.
Utoljára ilyet még kiskoromban csináltam, ugyanis nagyon sírós gyerek voltam. Orvosnál ha nyílt a rendelő ajtaja, elkezdtem sírni, mert tudtam, hogy be kell majd menni oda.
Óvodás koromban SENKIVEL szinte nem beszéltem, legalább is mikor közösségben voltam, mert otthon szüleimmel beszéltem rendesen, csak idegenekkel nem. Szégyenlős voltam nagyon, e miatt sokszor ki is nevettek, háát nem esett jól meg kell hagyni, emlékszem e miatt mégjobban sírtam és már akkor sem beszéltem konkrétan a problémáimról. Pl mikor kérdezték tőlem, hogy miért sírok, inkább magamban tartottam és nem mondtam meg.
Szóval ilyen gyerekkorom volt nagyon röviden, amit azért írtam le, hogy.. van ennek köze ahhoz, hogy mai napig nem élek szociális életet? Nincsenek barátaim, legalább is személyesen alig van.
Mostanában nekem ez egy nagyon fontos téma lett, hogy végre elkezdjek szocializálódni, de a mai eset után felmerült bennem a kérdés, hogy nemlehet, hogy akár a gyerekkori élmények miatt szociális fóbiám van?
Mikor hazajöttem kisírtam magam.... nem tagadom... már előtte is sírós állapotban voltam, ennek párkapcsolati okai vannak, legalább is a párkapcsolat hiánya miatt......
Gondoltam elmegyek ezzel pszichiáterhez, mert szeretnék ebből kijutni valahogy.
Ti mit tudtok javasolni?
Néha már nem tudok mit kezdeni az érzéseimmel.
Most sikerült lenyugodnom.
Válaszokat előre is köszi!
19/F
Igen, pszichológust akartam én is írni.
Erre én is gondoltam, hogy elmegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!