Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Beteges hogy ennyit elmélkedek...

Beteges hogy ennyit elmélkedek a halalon és az elmulason?

Figyelt kérdés
Kb egy éve nagyon foglalkoztat a téma és úgy érzem kezdek belebetegedni. Eleinte csak azon gondolkodtam, hogy vajon hogyan lettek az emberek, az állatok, az egész világ.... Utána azonban, hogy mi lehet a halál után. Arra jutottam , hogy semmi. Ha az ember alszik akkor se észlel semmit, szerintem a halál is ilyen lehet csak fel se kelünk. Szerentnek hinni valamiben de nem megy. Elkezdtem rettegni a teljes megsemmisulestol. Szörnyű belegondolni, hogy semmi nem marad belőlünk, lebomlik a testünk a föld alatt és mindennek vége. Lassan másra se bírok gondolni ha a szeretteimmel vagyok, hogy bármikor meghalhatnak és soha többé nem látom őket. Egy halott bogár is teljesen ki tud boritani, hogy pillanatok alatt semmi nem marad abból a kis testből. Nagyon felek a betegsegektol, hipochonder vagyok de nem csak a saját egészségem féltem betegesen hanem mindenkiet akit szeretek. Nem tudom emberek , hogy tudnak nem is törődni ezzel . Ha látok egy oreget annyira sajnalom mindig , hogy közel az élete vége ( pedig egy fiatal is bármikor meghalhat , de mégis ). Mit tudnék tenni, hogy lehiggadjak és ne mindenről ez jusson eszembe? Nem birom elfogadni az elmulast és a valtozasokat. Nemrég meghalt a szomszéd kutyus, öreg volt már és mindig szomorú vagyok, amikor jövök haza hogy eddig mindig ott volt most meg már nincs. Tudom, hogy ez nem normális dolog. 18/L
2017. aug. 1. 22:49
 1/2 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy az öreg kutya már vígan rohangál a paradicsomi mezőkön a régi barátaival. Az itteni ( lenti) élet a szenvedés, és odaát vár az örök boldogság. Csak higgyél benne...
2017. aug. 2. 12:16
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez a félelem minden emberben megtalálható, de ha állapotszerűvé válik, akkor már betegség.

Ezt a félelmet, csak HIT-tel lehet feloldani. Hinni kell abban, hogy többek vagyunk, mint az állatok. Tehát igen is a lelkünk tovább él, a halálunk után is, mivel az soha sem szűnik meg, hanem mindig csak átalakul. Gondolj az energia megmaradás törvényszerűségére: a lélekkel hasonló a helyzet, ezért nagyon nem mindegy, hogy miben hiszünk.

Hüleségekben nem érdemes hinni, még akkor sem, ha sokan abban hisznek.

"Valójában minden félelem legmélyén a haláltól való félelem áll. E félelem érthető, mivel a halál nem természetes dolog a boldogságra teremtett embernél akkor sem, ha tudjátok, hogy mindenki meghal. Akkor sem, ha tudjátok, hogy minden pillanatban elhal bennetek, rajtatok valami. Akkor sem, ha, amint mondani szoktátok: egyetlen biztos dolog van, a HALÁL.

Az emberalatti világnak ösztönpárja, a faj- és önfenntartási ösztönpár. Ezek bennetek is ugyanúgy megvannak, mint az állatokban. Bármelyik veszélybe kerül, szorongás fog el benneteket. Ez önmagában még nem volna baj. Nekem is volt halálfélelmem! A baj akkor keletkezik, ha ez a félelem állapotszerűvé válik. Az állatoknál ilyen nincs. Az embernél sajnos, mint háttér, mindig ott lehet a tudattalanodban, és szinte mindent sötétre tud színezni. Ennek megszüntetése az egyik legfőbb feladata minden földi embernek!"

2017. aug. 2. 14:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!