Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen oka lehet hogy valaki...

Milyen oka lehet hogy valaki elutasítja a nőiségét?

Figyelt kérdés
2010. máj. 22. 22:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
57%
Rossz nevelés.
2010. máj. 22. 22:18
 2/15 anonim ***** válasza:
60%
Szexuális zaklatás?
2010. máj. 23. 00:51
 3/15 anonim ***** válasza:
38%
lezbi? csak tipp...
2010. máj. 23. 00:53
 4/15 anonim ***** válasza:
80%

Az okok sokfélék lehetnek, pszichológus tud segíteni a konkrét esetben.

Lehet például olyasmi, hogy félelmeket neveltek belé ezzel kapcsolatban. Ennek is sokféle módja van, pl. hülyeségekkel ijesztgették, mikor kislánykorában a puncijához nyúlt, vagy egyfolytában azt hallotta, hogy milyen nehéz és rossz nőnek lenni, mennyi bajjal jár.

Lehet az is, hogy az apja elnyomta az anyját, és látta, hogy az anyjának milyen nehéz élete van, és attól fél, hogy neki is ilyen lesz. Az ilyen félelmek nem bitos, hogy tudatosodnak!

Lehet az anya-lánya kapcsolat zavara is az oka, például tipikus velejárója az anorexia nervosa betegségnek, ami gyakran ilyen gyökerekből táplálkozik, súlyosbítva egy olyan családi környezettel, ahol a kommunikációt tabuk és hazugságok gátolják, és nem lehet őszintén beszélni a gyereket érdeklő kérdésekről.

Lehet kisgyerekkori szexuális visszaélés is az ok, amire a lány talán már nem is emlékszik, olyan kicsi korában történt, de esetleg hipnózisban felszínre kerülhet. Vagy pedig egy olyan trauma, aminek nem áldozata, hanem szemtanúja volt a kislány, és esetleg ugyanúgy nem emlékszik rá tudatosan.

És még számtalan más ok is, ez csak néhány lehetőség volt. Szerintem bátran el kéne menni egy pszichológushoz ezzel, hogy kiderüljön, a konkrét esetben mi a baj.

2010. máj. 23. 08:25
 5/15 anonim ***** válasza:
61%
Az előző vagyok. Kiegészíteném azzal, hogy nem értek egyet az előttem szólóval, a leszbikusok nem attól leszbikusok, hogy elutasítják a saját nőiségüket, nagyon is nőiesek lehetnek.
2010. máj. 23. 08:27
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2010. máj. 23. 11:15
 7/15 anonim ***** válasza:
65%
Nekem az, hogy nem érzem elégé nőnek magam.
2010. máj. 23. 18:50
 8/15 anonim ***** válasza:
75%
Meg olyasmi, hogy nem érdemlem meg, hogy igazi nőként bánjanak velem. Nem hisz magában és nem szereti magát. Pont mint én...
2010. máj. 23. 18:51
 9/15 anonim ***** válasza:
61%
Miért? Te vagy az a valaki?
2010. máj. 23. 20:47
 10/15 anonim válasza:
Szerintem az hogyha nem elégedett a testével. Rosszul bántak vele. Vagy kiskorában nem tudatosították benne, hogy lány, majd később nő lesz. Vagy rossz anyai mintát látott emiatt nem is tudta, hogy milyennek kellene lennie egy igazi nőnek. Többségben szerintem ilyen okai lehetnek.
2010. máj. 24. 03:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!