Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi játszódik le egy ember...

Mi játszódik le egy ember fejében, amikor öngyilkos lesz?

Figyelt kérdés

Hogy képes valaki megtenni?Felakasztani magát. Ez most a napokban hallott hírről jutott eszembe, hogy a Linkin Park énekese (is) mit tett. Nagyon sajnálom szegényt, de most nem csak Rá gondolok, hanem úgy általánosan. Ilyenkor nem félnek ezek az emberek?Gondolnak valamire vajon, vagy olyankor már "nem tiszták"? Hogy képesek szépen elkészülni majd véghezvinni egy ilyen dolgot?

Én most azt sem tudnám megtenni egykönnyen, h pl. direkt vágjam meg meg egy kicsit. Borzalmas. És akkor saját magát felakasztja. :( Mi történhet ilyenkor az emberrel?

2017. júl. 26. 07:13
 1/10 anonim válasza:
42%
Sajnos ezt senki sem tudja. De szerintem (és ez most csak saját vélemény) valami olyasmi jászódhat le bennük hogy ezt miért kell megtenniük pl: túl kövér vagyok, senki sem szeret, nem érdemes akkor tovább élni. Egyes emberek szerintem ezt gondolhatják. De viszont akiknek jó életük van és tökéletesek annak nem tudom mi baja van az élettel. Lehet hogy valamelyik családtag vesztette életét.... Ki tudja. Ez egy örök titok lesz amit csak az öngyilkosok értenek.
2017. júl. 26. 07:50
 2/10 anonim válasza:
84%

Erre mindenki úgy néz, mint valami rossz dologra, de nem az. Előbb utóbb mindenki meghal, és k.-ra nem számít mit tettél le az asztalra, a halálba semmit nem viszel magadra. Lényegében tök mindegy, hogy most halsz e meg vagy 40 év múlva. Tudom, nagyon edgy-nek hangzik, de ez az igazság.

Mindenkinek joga van eldönteni, akar-e még élni. Aki úgy dönt, hogy nem, azt nincs semmi jogod kritizálni. Valószínüleg megvan a maga oka. Nekik a halál megoldás, megváltás.

Te azt kívánod neki, bárcsak még élne, de az élet neki szenvedés volt. Te azt kívánod neki, bárcsak még szenvedne.

Elég nagy önzőség lenne más embereket szenvedésre kényszeríteni, csak hogy neked egy kicsit jobb legyen, nem?

2017. júl. 26. 08:06
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

Sosem tudhatjuk meg, mi folyik le bennük. :/ Chesternél sem tudhatjuk, mi volt a háttérben igazán, csak tippek vannak, lehet sokkal egyértelműbb dolog volt, főleg az utolsó album alapján..

Pár éve lett öngyilkos egy barátom, aki egy levelében megírt mindent, miért tette. Olyan apróságokat, hogy túlsúlyos, elhagyta a barátja, nem érzi jól magát otthon, nincsenek barátai. Miközben ott voltunk. Próbáltuk kiszedni a depresszióból, de nem volt hajlandó elfogadni a segítséget, majd olyan mélyre jutott, hogy a kötelet választotta. Ez a téma nagyon megfogja választani az embereket itt most, sokan semmirekellő gyáva alakoknak mondják őket, és csak negatív választ fognak adni. Nekem más a véleményem.. Szerintem reményvesztett, végső megoldást kereső emberek ezek, akik rosszul döntöttek. :(

19/F

2017. júl. 26. 08:08
 4/10 wick3d válasza:
0%

borzaszto sok ok lehetseges, en nagyon gyakran gondolok ongyilkossagra de en az egest valasztanam

Felgyujtanam magam , meg emlek se maradjon a letezesemrol

2017. júl. 26. 11:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Valamennyire nem vagy tiszta, de leginkább nagyon megnyugtató, felszabadító érzés. Mint amikor végre bevallod, hogy valami rosszat tettél. Van benned egy kis félsz a következmények miatt, de az egész testedet elönti a megkönnyebbülés. Az előtte lévő napok-hetek-hónapok, amíg csak tervezgetsz, azok borzasztóak, stresszesek, de amikor már 100%-ig eldöntötted, hogy megteszed, az a teljes nyugalom állapota.
2017. júl. 27. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, miért teszi. Ha hirtelen felindulásból, akkor gondolom zaklatott és szomorú az illető.

Aki viszont évek óta küzd depresszióval, annak nagyon felszabadító érzés, mert abban az időszakban, amíg tervezgeti, végre van célja, motivációja, tudja, hogy hamarosan vége a szenvedésének és nincs már veszíteni valója.

Ezt tanítják az orvosoknak, ápolóknak is. Ha egy krónikus depressziós hirtelen felvidul, az nagyon rossz jel.

2017. júl. 28. 10:57
 7/10 anonim ***** válasza:
83%
Nekem nem sikerült annak idején, de ma már nem bánom. Depressziós voltam, senki nem volt mellettem, gyerekként szörnyű éveim voltak, mindig mindent magam kellet hogy csináljak, nem támogattak, nem szerettek. Egyszer ért egy hirtelen rossz dolog, aztán motorra ültem, kimentem a régi ipar telepre, és teljes gázzal elkezdtem a betonfalnak menni a motorral, kb 150-200 méterre a faltól elszakadt a lánc a motoron, és mintha lefékezték volna alattam a motort, pedig nem fékeztem, azzal a lendülettel, ami még a motorba lett volna egy láncszakadás után, simán felkenhettem volna magam, hogy ott maradjak. Ilyen magától nem történik, elkezdtem hinni istenben.
2017. júl. 29. 12:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyenkor az öngyilkosok nem meghalni akarnak kifejezetten, hanem azt akarják hogy ez a borzasztó lelki fájdalom, keserűség, szenvedés végre elmúljon
2017. aug. 3. 19:43
 9/10 Bianka_Szabo válasza:
100%

Én ezt a választ úgy írom neked kedves idegen hogy eljutottam arra a pontra amit te nem értesz. Hogy mi is zajlik le a fejünkben? Őszintén elmondom neked hogy egy dolog: véget vetni ennek a nyomorult szenvedésnek! Ezt egy normális egészséges ember úgysem érti meg, csak azok tudják akik ereztek már ilyet. Lassan egy éve küzdök depresszióval ugy ,hogy minden egyes este álomba sirom magam és minden reggel felkelek és mosolygok az engem körülvevő emberekre. Viszont eljött az a szakasz ahol már nem vagyok képes ezt tovább csinálni... Nem akasztom fel magam... De csupán azért nem mert gyáva vagyok. Könnyebb megemelni az altató bevitel számát és szépen örökre elaludni.

17/L

2018. szept. 2. 01:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy ez válasz-e a kérdésre, mert nekem nem volt konkrét kísérletem. Passzív dolgokat tettem. Sok altatót vettem be, forgalmas úton, piros lámpánál szétnézés nélkül mentem át stb... Nem akartam mást csak meghalni. Amikor megvolt az elhatározás, már semmi nem járt a fejemben. Csak az a néhány cselekedet, amit meg kell tenni ahhoz, hogy végre elmúljon a szenvedés. Akár az, hogy rálépjek a sínre, akár az, hogy bevegyem az altatókat... nincs gondolat csak valamilyen furcsa megnyugtató szabadság érzés: annyi, hogy mindjárt vége, mindjárt vége és elmúlik a szenvedés...
2019. márc. 6. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!