Mi játszódik le egy ember fejében, amikor öngyilkos lesz?
Hogy képes valaki megtenni?Felakasztani magát. Ez most a napokban hallott hírről jutott eszembe, hogy a Linkin Park énekese (is) mit tett. Nagyon sajnálom szegényt, de most nem csak Rá gondolok, hanem úgy általánosan. Ilyenkor nem félnek ezek az emberek?Gondolnak valamire vajon, vagy olyankor már "nem tiszták"? Hogy képesek szépen elkészülni majd véghezvinni egy ilyen dolgot?
Én most azt sem tudnám megtenni egykönnyen, h pl. direkt vágjam meg meg egy kicsit. Borzalmas. És akkor saját magát felakasztja. :( Mi történhet ilyenkor az emberrel?
Erre mindenki úgy néz, mint valami rossz dologra, de nem az. Előbb utóbb mindenki meghal, és k.-ra nem számít mit tettél le az asztalra, a halálba semmit nem viszel magadra. Lényegében tök mindegy, hogy most halsz e meg vagy 40 év múlva. Tudom, nagyon edgy-nek hangzik, de ez az igazság.
Mindenkinek joga van eldönteni, akar-e még élni. Aki úgy dönt, hogy nem, azt nincs semmi jogod kritizálni. Valószínüleg megvan a maga oka. Nekik a halál megoldás, megváltás.
Te azt kívánod neki, bárcsak még élne, de az élet neki szenvedés volt. Te azt kívánod neki, bárcsak még szenvedne.
Elég nagy önzőség lenne más embereket szenvedésre kényszeríteni, csak hogy neked egy kicsit jobb legyen, nem?
Sosem tudhatjuk meg, mi folyik le bennük. :/ Chesternél sem tudhatjuk, mi volt a háttérben igazán, csak tippek vannak, lehet sokkal egyértelműbb dolog volt, főleg az utolsó album alapján..
Pár éve lett öngyilkos egy barátom, aki egy levelében megírt mindent, miért tette. Olyan apróságokat, hogy túlsúlyos, elhagyta a barátja, nem érzi jól magát otthon, nincsenek barátai. Miközben ott voltunk. Próbáltuk kiszedni a depresszióból, de nem volt hajlandó elfogadni a segítséget, majd olyan mélyre jutott, hogy a kötelet választotta. Ez a téma nagyon megfogja választani az embereket itt most, sokan semmirekellő gyáva alakoknak mondják őket, és csak negatív választ fognak adni. Nekem más a véleményem.. Szerintem reményvesztett, végső megoldást kereső emberek ezek, akik rosszul döntöttek. :(
19/F
borzaszto sok ok lehetseges, en nagyon gyakran gondolok ongyilkossagra de en az egest valasztanam
Felgyujtanam magam , meg emlek se maradjon a letezesemrol
Attól függ, miért teszi. Ha hirtelen felindulásból, akkor gondolom zaklatott és szomorú az illető.
Aki viszont évek óta küzd depresszióval, annak nagyon felszabadító érzés, mert abban az időszakban, amíg tervezgeti, végre van célja, motivációja, tudja, hogy hamarosan vége a szenvedésének és nincs már veszíteni valója.
Ezt tanítják az orvosoknak, ápolóknak is. Ha egy krónikus depressziós hirtelen felvidul, az nagyon rossz jel.
Én ezt a választ úgy írom neked kedves idegen hogy eljutottam arra a pontra amit te nem értesz. Hogy mi is zajlik le a fejünkben? Őszintén elmondom neked hogy egy dolog: véget vetni ennek a nyomorult szenvedésnek! Ezt egy normális egészséges ember úgysem érti meg, csak azok tudják akik ereztek már ilyet. Lassan egy éve küzdök depresszióval ugy ,hogy minden egyes este álomba sirom magam és minden reggel felkelek és mosolygok az engem körülvevő emberekre. Viszont eljött az a szakasz ahol már nem vagyok képes ezt tovább csinálni... Nem akasztom fel magam... De csupán azért nem mert gyáva vagyok. Könnyebb megemelni az altató bevitel számát és szépen örökre elaludni.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!