Aki volt pszichiátrián az milyen volt, mivel került be?
Én 3 hétig voltam, gyógyszert beállítani, mert beutaltak. Én úgy érzékeltem, depresszióm van, ők valami más diagnózist találtak. Mindegy is, mert azóta nem szedem a gyógyszereket, és ugyanúgy érzem magam, mint amikor szedtem őket...
Amúgy bent tök jó, finom volt a kaja, érdekesek voltak az emberek, volt tévé, jó meleg volt (télen voltam), mondjuk én szeretem a kórházakat. Annyi volt benne a rossz, hogy ugye zárt osztály volt és elvették tőlem a telefonomat, értékeimet, meg nem volt semmi kávégép, vagyis volt, csak oda minket nem engedtek le, mintha valami közveszélyes elmebeteg lennék :D Vagy ha a kórházon belül menni kellett valahova, egy pasi kísért, mintha rab lennék egy börtönben, fú, de hülye érzés volt... :D
De voltak bent idegesítő emberek is, pl. volt, aki lopta a szobatársam kekszét, volt, aki obszcén dolgokat mutogatott meg nagyon "tapadós" volt, alig lehetett lerázni, őt egy ideig le is szíjazták, ha jól emlékszem.
A nővérek kedvesek voltak, mondjuk én nem ellenkeztem velük egyszer se (mert nem volt rá semmi okom). A dokim is jófej volt, csomót beszélt velem, elmagyarázta, miket fog felírni, miután szedtem pár napja, megkérdezte, hogy vagyok, stb... de a betegtársak elmondásából ítélve nem mindenkié volt az.
Mindig voltak ilyen vizitek, nagy az nagyon gázos volt szerintem. Bejött a szobába kb. 15-20 (!!) orvos, ápoló, orvostanhallgató, megafranctudjakik, és ott előttük kell(ett volna) elmondani, hogy vagy...
Reggel-délbe-este gyógyszerosztás, engedetlenebbeknek a szájába is belenéznek, hogy lenyelte-e a tablettákat. Cigiosztás meg óránként, a legtöbb ember totál függő, kb "óráról órára éltek" a cigi miatt. Este 10-kor utolsó cigi, aztán gyógyszer, aztán alvás mindenkinek :D Ja és túl korán sem lehetett lefeküdni aludni, mert akkor bejöttek a nővérek és felkapcsolgatták a villanyt, hogy ne aludjunk.
VIII.ker. Balassa utcai Klinikán voltam 3 hétig depresszióval. Kaptam 11 napig napi egy infúziót de nálunk ha lefolyt s kimentél a dohányzóba ott annyit szívtál amennyit akartál. Igaz hogy én a földszinten voltam s talán itt voltak a legenyhébbek. Az ajtó egész nap nyitva volt,csak este csukta be az éjszakás nővér.
Amit furcsállottam hogy 3 szint betegre 1 ügyeletes orvos volt reggel 8 ig míg bejöttek a többiek. Szerintem csak annyira voltak a pszichiáter orvosok távolságtartók mit az egyéb szakorvosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!