Az antipszichotikumok okozhatnak-e súlynövekedést?
Figyelt kérdés
A pszichológusom szerint most már gyógyszert kell szednem. Olvastam viszont hogy hízni lehet a pszichiátriai gyógyszerektől. S így is 164 cm / 63 kg vagyok.2017. júl. 17. 13:13
1/9 anonim válasza:
Nem magától a gyógyszertől hízol, hanem a mellékhatásától, ami sok más mellett éhségérzetet is okozhat. Nagy akaraterővel meg lehet állni, hogy ne falj, de nem könnyű. Attól is függ, milyen gyógyszert kapsz. Nem mindegyiknek van ilyen mellékhatása, de a többségének igen.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszod!:)
Hát legutoljára amikor voltunk Perdox-ot akartak felírni, de akkor még visszautasítottuk, mert a pszichológusom szerint nem volt még rá szükség.
2017. júl. 17. 13:32
3/9 anonim válasza:
Igen, én híztam :'( Kb. 5 kg-t... Nem tudom, tovább híztam volna-e tőle, mert nem szedtem tovább.
4/9 anonim válasza:
3-as, de biztosan többet is ettél, mint addig. A lényeg, hogy nem a gyógyszertől hízik az ember, hanem az éhségérzettől, ami által sokkal többet eszik az ember, mint előtte. Elég vaddisznó gyógyszerek, az biztos.
5/9 anonim válasza:
Kérdező! Szívesen! Ha a pszichológus azt javasolta, hogy gyógyszeres kezelésre van szükséged, akkor fogadd meg a tanácsát és menjetek pszichiáterhez, mert voltam én is olyan balga, hogy abbahagytam a gyógyszer szedését, amitől pár hét után jobban is lettem, de különböző okok miatt abba kellett hagynom, és visszaestem, rosszabbul voltam, mint előtte.
Sok esetben elkerülhetetlen a kombinált kezelés. Inkább most "fogadjatok szót", és szedd az ajánlott gyógyszert, minthogy évekig szenvedj a betegségedtől.
Sok sikert, gyógyulj meg hamar!
6/9 jeverezi válasza:
Én brintellix nevű antipszichotikumtól 15 kilot híztam
7/9 anonim válasza:
A Brintellix nem antipszichotikum.
8/9 A kérdező kommentje:
14:09 Köszi szépen!:)
2017. júl. 20. 16:58
9/9 anonim válasza:
Amitrextől híztam 20kg-t nagyon rövid időn belül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!