Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez normális ilyen korban?

Ez normális ilyen korban?

Figyelt kérdés

Legjobb barátnőmnek eléggé instabil a hangulata és kis apró dolgokon is képes felkapni a vizet.Vannak depressziós hullámai,amikor begubózik,nem nagyon beszél senkivel és volt amikor vagdosta is magát.Most így nyáron persze jobban kimozdul de még mindig inkább bent szokott maradni.Van amikor hirtelen felpörög,emiatt sokan idegesítőnek tartották és nem barátkoztak vele.A családi háttere se túl jó mert elváltak a szülei és most egy nem túl kedves nevelő apja van.Már ő is megelégelte a túlzott hangulat ingadozásait ezért szólt az anyjának hogy valamit kéne ezzel csinálni esetleg szakemberhez menni de nem nagyon törődött vele.Még csak 1 éve ismerem de aggódom érte ezek miatt mert tőlem is elkezdett távolodni.A suliban is egyre többet csúfolják de remélhetőleg az új gimis osztály kedvesebb lesz és sikerül beilleszkednie.Mostanában gondolkoztam el azon hogy ez csak kamaszkor miatt van így vagy én rontottam el valamit hogy távolodik tőlem?

A válaszokat előre is köszönöm

15/L

2017. júl. 16. 09:53
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is nem, nem rontottál el semmit.

A depressziókra jellemző, hogy a beteg társas kapcsolatai háttérbe szorulnak, megromlanak.

Az is jellemző, hogy egyre kevesebbet mozdul ki.

Ingerlékenységet is gyakran tapasztalhatunk.

Nem pszichológus, hanem a vagdosás miatt pszichiáter szakorvos(!!!) segítsége lenne indokolt.

Aztán ha normális a pszichiáter, kiskorú veszélyeztetéséért majd előveszik anyut. :)

Mert beteg. Ha beteg, akkor a szülőnek/gondviselőnek törvényi kötelessége segítséget igénybe venni, ha egyedül nem megy. Ha ezt nem teszi, kiskorú veszélyeztetése valósul meg, ami bűncselekmény, és az elkövető bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (BTK 208.§ (1))

2017. júl. 16. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!