Szerintetek ez mi lehet? (bővebben lent)
Érdemes tudni: az első a kutyám halála után 1-2 hónappal jelentkezett. Ez azért fontos, mert végig kellett néznem, mellette voltam az utolsó pillanatáig. Nagyon szerettem (szerettük), családtag volt, ezért is fáj az elvesztése.
A második és harmadik eset az angol írásbeli és szóbeli érettségi előtt jelentkeztek, szóval valószínűleg a stressz miatt.
A problémám: az elmúlt 2 hónapban háromszor fordult elő. Elalvásnál, már az alvás és az ébrenlét határán jelentkezett szédülés és fülzúgáshoz hasonlítható cucc. Elég rossz volt, percekig tartott. A második esetnél már halálfélelmem is volt, a legutóbbi viszont már összetettebb volt. Itt szintén jelen volt a szédülés és a fülem mintha bedugult volna, de így fokozatosan. Az arcom (vagy a szám sarka, nem tudom pontosan) remegni kezdett. Ez pár másodpercig tartott, abbamaradt, majd újra kezdődött. Miután ez véget ért, a fejem kezdett el ugyanígy remegni, ekkor már eléggé be voltam szarva, hogy mi lehet, ezért inkább felkeltem, ekkor viszont abbamaradt (ahogy az előző 2 esetnél is).
A második eset után voltam vele háziorvosnál, ő beutalt fül orr gégére, ott azt mondták szedjek magnéziumot és ha az mellett is jelentkezik, akkor neurológia. Így eljutottam a neurológiára is, ott viszont nem tudtak mit kezdeni vele, azt mondták, hogy ha ez lelki probléma, akkor a pszichiáter foglalkozik vele. Diagnózisnak a disztimia lett megállapítva, ami krónikus depresszió, amiről szó sem volt, így ezt nem igazán értem. Mást nem mondtak, elküldtek a papírommal, amire ráirták, hogy pszichiátriai vizsgálat javasolt.
Egyébként hetente egyszer járok pszichológushoz, ott tudok beszélni minden problémámról, ezért úgy gondolom, hogy pszichiáter nem szükséges (főleg mivel nem áll szándékomban gyógyszereket szedni).
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, remélem azért kapok rá értelmes válaszokat. Előre is köszönöm a segítséget!
18/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!