Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az ügyetlenség fogyatékosság?

Az ügyetlenség fogyatékosság?

Figyelt kérdés

Van valami neurológia alapja az ügyetlenségnek vajon ?

Eddig két munkahelyről is kirúgtak, mert nem igazán voltam egy ezermester, kapkodtam, nehezen tanultam meg a dolgokat, meg gyorsan felejtettem. Szinte remeget a kezem a dolgoztam, meg reggelem mindig gyomorideggel indult.

Volt egy harmadik munkahelyem, ahonnan elmentem, mert nem bírtam elviselni a saját szerencsétlenségemet, meg hogy ordibáltak velem, ha valamit elrontottam.

Suliban viszont tök ügyes voltam gyaksziból, szorlagalmas is meg szerettem tanulni, de akkor is sikeretlenkedtem, amikor oda jött a tanár a közelembe, egyből elkezdetem izzadni, meg remegni.

Szóval nem értem, hogy miért vagyok ennyire szerencsétlen , az emberek közelében.

De azt megfigyeltem, hogy jó a kézügyességem szép tudok rajzolni, tudok hajat vágni, volt amikor a sajátomat vágtam, meg jó a reflexem, könnyen elkapok dolgokat, ha valami úgy tűnik el fog dőlni vagy valaki el fog elesni, meg tudom akadályozni.

Amúgy van munkahelyem jelenleg, de szerintem itt is szerencsétlen vagyok, ha kirúgna nem tudom mit teszek, inkább meghalok, mint hogy segélyen éljek, vagy hajléktalanként. Annyira nem tudom elviselni, ezt a szégyent, hogy egy életképtelen selejt vagyok.

2017. jún. 29. 21:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

MINDEN ügyetlenség neurológiai eredetű, de nem mind fogyatékosság. Te csak szorongsz, kapkodsz, de egészséges vagy. Nem mindenki ezermester. Apámnak két diplomája volt, de nem tudta, hogy mi a különbség a csavarhúzó, és a csőfogó közt.

Aki születetten fogyatékos, az nem ügyetlen, hanem beteg.

2017. jún. 29. 21:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Te magad írod, hogy nem vagy ügyetlen. Szorongó vagy, amiatt rontasz el dolgokat. Vagy pszichológushoz mész, vagy esetleg kineziológushoz, vagy megtanulod a relaxációt, autogén tréninget, jógázol, sportolsz, de társaságban. Szerinted vagy szerencsétlen a munkahelyeden, a főnököd szerint meg nem. Ne akard bevonzani a rosszat! Ha ki akart volna rúgni, már megtette volna. Nem akar. Te meg minél több időt töltesz ott, annál rutinosabb leszel. Senkinek nem megy tökéletesen elsőre.
2017. júl. 10. 01:56
 3/3 Irmusfátyla válasza:
nem véletlen izzadsz vagy nem véletlen vagy ügyetlen. a tested nem véletlen jelez, nem a te hibád. ne egyoldaluan nézd az életet és akkor meggyógyul a tested mert így le van terhelve, mert mindig magadat hibáztatod. Nézd meg pontosan melyik helyzetben történik. nem pont akkor ha valaki rosszindulatuan közeledik feléd, vagy már alapból kritikusan? Mindkét oldalt meg kell nézned, a környezeted is. mindig akkor van baj ha csak egyik oldalt vizsgálod.
2018. febr. 14. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!