Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez? Sokszor már...

Miért van ez? Sokszor már nagyon idegesít.

Figyelt kérdés

Már régóta van az, hogy például, ha valami hozzáér az egyik lábamhoz, akkor a másikkal is meg kell érintenem. Meg este lefekvés előtt ugyanazt végig kell játszanom minden nap. Fel kell húznom a redőnyt, utána le kell feküdnöm zenét hallgatni, ki kell fújnom az orrom.Utána le kell eresztenem a redőnyt(ha más csinálja, azt nem bírom ki: ha például a nővérem engedi le, akkor újra felhúzom, leengedem) persze úgy, hogy ugyanannyi rés legyen rajta, mint a mellette lévőn.Aztán újra lefekszem,megint zenét hallgatok,újra kifújom az orrom legalább 2x, bekrémezem magam, minden testrészemet minden nap ugyanabban a sorrendben. Ha ezek közül valamit nem csinálok meg ugyanúgy, mint szoktam, akkor nem tudok aludni, fel kell kelnem, hogy megcsináljam..

De általában az is idegesít, ha 1 szék háttámlája nem párhuzamos az előtte levő asztallal.

Másnak is van/volt-e ilyen és ha igen, akkor hogyan küzdötte le.

L/17

2010. máj. 19. 21:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez valami kényszeres-mániás dolog.Szerintem pszichológus tudna tanácsot adni,hogyan szokhatsz le róla.Valószínű bizonytalanságrzésből adódik.Az élet valamelyik terüetén nem érzed biztonságban magad.
2010. máj. 19. 21:14
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
bocsáss meg de te 1 beteg őrült köcsög vagy fordulj szihomókushoz....
2010. máj. 19. 21:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Velem is ez van!

De amikor mondjuk este nagyon fáradt vagyok és nem csinálom meg, akkor rájövök, hogy semmi baj nem lesz. Ez pár napig tart aztán újrakezdem. Anyáék nagyon idegesek miatta és sokkal kevesebbet is alszok emiatt, mint amennyit lehetne, mert mindig elcseszem az időt. Én az állataimat simogatom sorban végig meg a kabaláimat meg megmérem magam meg fogmosásnál is vannak ilyen hülye dolgaim.

Szóval együtt érzek veled, tudom miről van szó:)

15/L

2010. máj. 19. 21:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Igazából, ez betegség is lehet:

[link]

Olvasd ezt el!

2010. máj. 19. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Tipikus kényszerbetegség.
2010. máj. 19. 22:58
 6/8 A kérdező kommentje:
járok pszichológushoz már 2 éve, de nem ezek miatt... ő erről még nem is tud
2010. jún. 12. 22:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor tessék a pszichológusnak is feltenni ezt a kérdést! Ez kényszerbetegség, lehet rajt javítani, ha te is akarod, és kitartó vagy.
2010. jún. 12. 22:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen,mindenképp szólj a pszichológusnak.A jó öreg Freud ezt nevezte kényszercselekvésnek.Állhat mögötte valami régebbi(esetleg gyermekkori)rossz emlék/tapasztalat amit ezzel a "rituáléval" akarsz kivédeni.Most olvastam egy ilyen témájú könyvet,ami erről szólt-persze lehet,hogy nálad teljesen más oka van,de valami tuti áll mögötte.
2010. jún. 13. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!