Bulimiás vagyok. Véres volt a hányásom, mit tegyek?
Mi baromságot összehordtak itt cihiáterről meg minden faxságról. Nem ezt kérdezte!!
Ha abbahagyod a hánytatást valószínű helyre fog jönni.
Valószínűnek tartom, hogy az erőlködés során megpattant egy ér, vagy felmarta a nyálkahártyát a sav.
Azonnal állj le a hányással, sőt, pár napig csak nagyon keveset és kímélőt egyél (pl. főtt rizs). Ha úgy érzed, sok a savad, szopogass el rennie antacidumot (vény nélkül kapható patikában).
Ha ennél súlyosabb tünetet tapasztalnál, VAGY a székleted nagyon sötétbarnára, már-már feketére színeződne (tápcsatorna felső szakaszából származó, emésztett vért jelez), akkor ne habozz, doki!
Ha kiemelted a kérdésedet, akkor az azt jelenti, hogy vagy nem vagy elégedett az eddigi válaszokkal, vagy még nem csináltál semmit.
Hánytál azóta?
Én is azt tudom mondani, amit a többiek, fordulj orvoshoz, vagy menj kórházba! Nem szabad ezt tovább halogatni. Nem szeretnél szólni a szüleidnek - de ha nem szólsz nekik, és egyik nap a mentő visz el, az mennyivel lesz jobb? Az lenne a legnagyobb előrelépés, ha mernél segítséget kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!