Miért rekeszti ki a társadalom a mentálisan beteg embereket? Pl. Depresszió, skizofrénia
Figyelt kérdés
2017. jún. 17. 13:49
11/16 A kérdező kommentje:
Sok olyan mentálisan beteg ember van, skizofrén is, aki törekszik arra, hogy normális életet éljen.
Akik nem közveszélyesek és nem pszichopaták, nem verik a gyereküket.
2017. jún. 17. 23:15
12/16 anonim válasza:
Azért,mert fogalmuk sincs róla milyen betegségek léteznek.
De ha még csak kirekesztenék,az lenne a legkisebb gond.
Van,akit zaklatnak is,tudatlanságból.
Én szociális fóbiával és generalizált szorongással élek.
Aki nem ismeri,azok számára ezek ismeretlen dolgok.
Főleg,ha a családod támogat,arra kifejezetten irigyek.
13/16 anonim válasza:
Ovis korom ota kikozositenek. Nem tudok baratkozni suliba, sehol. Engem csak a volegenyem tamogat, de o nagyon turelmes hozzam. Szerinte skizo vagyok, de orvos nem tudja mi van. Mar nem is jarok a dokihoz, nem varok arra 1 evet, hogy barmit is mondjon. Es utalom azokat a gyogyszereket amiktol csak aludni lehet, mar nem is szedem
14/16 anonim válasza:
Mert az emberek 99%-ának teljesen téves képe van például a skizofrénekről. Egyből örjöngő, rácsot rázó, gyilkos hajlamú emberek jutnak eszükbe. Ismerek jónéhány skizofrént, közelről tapasztaltam ezt, nem a levegőbe beszélek.
16/16 anonim válasza:
Mert sokkal könnyebb valakit megbélyegezni és minősíteni, mint segíteni és elfogadni. Ha egyszer megkaptad a pszichiátriai kezelt jelzőt soha nem mosod le magadról, és amint történik valami ezt veszik elő, majd visszadobnak a pszichiátriára. Iszonyatosan nagy negatív társadalmi megítélése van a kezelteknek, többek között én ezért is titkolom, hogy mi van velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!