Pszichiátria, tapasztalatok?
Sziasztok!
A nagypapám bekerült a pszichiátria zárt osztályára. Az orvosok arra kértek, hogy ha lehet ezalatt az idő alatt ne, vagy csak nagyon rövid ideig (pár perc) látogassuk. Az orvosok szerint agresszív, halucinál (szellemeket lát) és kitalál dolgokat amik meg sem történtek. A CT kimutatta nála a stroke-ot, amiből több is volt neki. Azt mondták ön-és közveszélyes. Demenciát állapítottak meg nála, aminek a jeleit halványan mi is felfedeztük, de ez 2 hete még kimerült abban, hogy néha elvesztette az időérzékét. A nevét, a címét, mindent pontosan tudott fejből, még a telefonszámokat is. Azt is meg tudta mondani, gogy mikor halt meg mamám.
Létezik, hogy 2 hét alatt ilyen gyorsan leromlott az állapota?
Van itt valaki aki esetleg volt pszochiátrián vagy a rokona bent van/volt?
Mik a tapasztalataitok? Sajnos valahogy úgy érzem, hogy nem fog onnan kijönni és borzasztó érzés, hogy mem tudok rajta segíteni.
Olvastam rémtörténeteket a neten, hogy hogy bánnak ott a betegekkel...
Azt mondták nem mehet haza, mert nem beszámítható és otthonba kell mennie. De hol fogadnak ilyen beteget? Annyira gyorsan történt az egész, nem rég még nevettünk együtt, most meg ráfogják, hogy beszámíthatatlan. :(
Minden tapasztalatot szívesen fogadok mind a betegséggel, mind a kórházzal kapcsolatban.
Köszönöm a választ. Sajnos a munkabeosztásom olyan, hogy azon a helyen még látogatni sem tudom. :( délután van látogatási idő, én meg délutánra járok dolgozni. Azt mondták ha sikerült beállítani a gyógyszereit akkor kimehet onnan, de én ebben nem bízom.
Sokat romlott az állapota amióta a mama meghalt, azóta folyamatosan elesett és csinált ugyan hülyeségeket, de ennyire nem volt gázos. :(
Gondolom akkor tényleg nem fog onnan élve kijönni. :(
Én voltam bent pszichiátrián, igaz nem zárt osztályon. A kényszerbetegségemmel és a nagyon erős gyógyulni akarásommal a legenyhébb esetek közé számítottam.
Nálunk nem történt semmi visszaélés, tök normális volt mindenki, az orvosok és az ápolók is. A legnagyobb ellenségem az unalom volt. Mindig azt vártam, hogy történjen már valami... most hozzák a reggelit... most hozzák a gyógyszert... most látogatási idő... stb.
A zárt osztályról, a demenciáról stb. nincs tapasztalatom. Sajnálom a nagypapádat! :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!