Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antipszichotikumot keresek (? )

Antipszichotikumot keresek (? )

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 eves lany vagyok (45 kg) es a parom szerint skizofren gyanus tuneteim vannak. Tobb honap gyozkodes utan eloszor szeptemberben elmentem egy pszichiaterhez. Azonnal felirt nekem 15 mg aripiprazol sandoz -t. Bevetel utan rosszul lettem tole, (tuladagolasi tuneteim voltak.) azonnal eszrevettem, es hazakertem magam a sulibol. Mig hozzaszoktam, minden nap hanyingerem volt, ami eltunt ket hettel kesobb. Ujra elkezdtem suliba jarni. Ismet eltelt 2 het, en pedig olyan almos es kabult lettem, hogy nem akartam suliba menni, hanem otthon aludni. Nem lustasag volt, utolert a gyogyszer hatasa, melynek kovetkezteben napi 20(!)orat alvassal toltottem. Nem tulzok, tenyleg! Beszeltem a dokival, atvaltottunk Restifulin-ra (10mg). Ekkor volt karacsony. Ez is almositott, de kuzdottem, ebren voltam, bar 2 targybol bukasra alltam, jartam iskolaba, megtettem mindent. Karacsonyi szunetben a pasim szep lassan ravilagitott, hogy a gyogyszer (szerinte!) nem eleg hatasos. En gyozkodtem, hogy semmi bajom, de o hajthatatlan volt. Eldobtam a gyogyszert. (Doki tudott rola..) megkezdodott a suli januarban. Ket hettel kesobb, (januar 9, hetfo asszem) az iskolaba jott ertem anyam, es bevitt engem pszichiatriara(vadaskert) ahol ket hetig voltam. Abilify-t probalta nalam a doki (7,5mg) de nem talalta hatasosnak, viszont az is almositott. Vegul nem irtak fel semmit, hazakuldtek "depresszio" diagnozissal. A sok hianyzas miatt felevkor meghuztak halozatbol, de nem adtam fel, bejartam a suliba. Most a pasimhoz koltoztem, de o folyton mondogatja, hogy bajom van, viszont orvos ugyben nincs kihez mennem, es nem akarok olyan gyogyszert , ami almosit. Van olyan antipszichotikum, ami mellett lehet ELNI? (Ebren lenni!!) Ez megoldhato, hogy ne almositson? Egyaltalan erdemes lenne feliratni? Elore is koszi az ertelmes valaszokat!

2017. jún. 14. 13:51
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
A leírásod alapján nem kell neked antipszichotikum. Nagyon rendezetten írsz, kezeletlen pszichotikus nem ilyen. Ahol 2 hetet eltöltöttél, orvosi felügyelet mellett -ha jól értem- ott sem tartottak pszichotikusnak.
2017. jún. 17. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!