Hogyan tereljem el a figyelmem a Facebook-ról?
Egy idő után rájöttem, hogy valójában nincs is semmi hasznom a Facebook-ban. Csak folyton görgetem az idővonalat, elolvasom mindenkinek a minden hülyeségét, cikkek alatt a kommenteket, legszívesebben folyton posztolnék, de ebben az állandó közpéskényszeremben elég jól húztam magam vissza,szerencsére (vannak, akik nem és szerintem az elég gáz).
Volt már pár eset, amiért haragudtam a Facebook-ra,pl. hogy rokon ott felköszöntött szülinapomon, aztán mikor pár órával később találkoztunk, személyesen már nem. Úgy látom, nem csak nálam hatalmasodott el a Facebook mània.
Tegnap fogtam magam és felfüggesztettem a fiókomat. Pontosan tudom, hogy nem történik semmi, amiről lemaradnék és ami engem komolyan érint vagy érdekel.
Szóval első nap este már kezdtem frusztrált lenni. Az ujjam folyton nyitja a telót és màr ellenőrizne, történt-e valami.
Olvasok valamit neten és máris pötyögném be felülre, hogy fa.... facebook.
Hogyan megy tehát a leszokás valamiről? Mivel tudnám elterelni a gondolataimat?
Szüntesd meg a fiókodat egészen: semmit nem veszítesz, ellenben magadat gazdagíthatod.
A téged valóban érintő infót, oldalakat, tartalmakat el tudsz menteni úgy is, hogy az életben többet nem lesz szükséged a Fácse-fiókod megnyitására.
A többi, kéretlen szemetet és a 4-5-6 ezer "ismerősödet" meg dobd kukába...ahová valók.
Valóban értékes és megélni érdemes események kerüljenek fel arra az "idővonaladra",
amire később nem úgy tekintesz, hogy szellemi mélyrepülés volt azokra egyetlen percedet is elfecsérelni.
Kultúrált módon is tudod tartani a kapcsolatot azokkal, akivel szeretnéd és akivel érdemes. Sokaknak nem jön már be a "lájkolgatok, tehát vagyok"-felfogás. Látják már sokan , hogy erőszakos adatgyűjtésen és népbutításon túl nem sok értelme a fácsénak.
Mivel foglalkoztál szabadidődben, amikor még nem voltán net-és facebook-függő ? Mik a hobbijaid, mi az, ami képes kikapcsolni? Olvasás, zene ? (természetesen nem a ráderőszakolt, hanem a magad választotta tílusban és témában.)
Előtted a nyár, ne annyi maradjon belőle "emlékül", hogy egy nyárral több, amit primitív baromságokkal múlattál el, vadidegen, félrobot unatkozó fácsebirkák között.
Ha komolyan gondolod, hogy le akarsz válni, akaraterő kell hozzá...mint bármelyik durva droghoz. De ma már ezer más, értelmes hobbit találhatsz. Keresni kell, némi erőfeszítést igényel ugyan, de ha újra tudod fogalmazni, kik azok és mi az, amivel tényleg érdemes foglalkoznod, akkor nem lesz hiábavaló a próbálkozásod. Vedd magad komolyan és rájössz , mi a hiányzó opció : [link]
Sok sikert, szép nyarat ! :)
Azzal is el tudod terelni a figyelmedet, ha belátod, mennyire értéktelen és hiábavaló dolgokra áldoztad eddig sok órád, napod!
Ütköztess "érveket" és "ellenérveket" : miért "jó" számodra a fácse és mi vezetett arra a gondolatra, hogy semmi szükséged arra, amit a fácse "adni" képes a mindennapjaidhoz.
Nem szabad megijedned és feladnod a "leszokásra" való törekvéseidet, ha megtapasztalod az elvonási tüneteket, akkor sem! Itt a nyár: egy eséllyel több, hogy többet mozogj, sportolj, olvass, menj a mai valóságban élő emberek közé ! Kotorj elő valahonnan egy "butatelefont": bárkit elérsz, bárki elér téged, aki akar...a fácse nélkül is.
Találj hobbit, olyan, internetes előfizetés nélkül is működő elfoglaltságot, ami leköt, aminek értelmét, hasznát is látod!
Sok sikert! Ha komolyan gondolod a "leszokást" és következetes leszel: sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!