Miért ne kezdjem újra?
Úgy érzem tökéletesen kell mindent csinálni (pl.: egy film cselekmémyét követni, olvasni, stb.). Ha úgy érzem, nem csinálok valamit tökéletesen, késztetést érzek arra, hogy újrakezdjem azt (pl.: visszatekerem, vagy teljesen előlről kezdem a filmet, visszalapozok a könyvben).
De nem csak ilyen ,,apróságok" vannak, minden könyvet, filmet amit elolvasok, azt meg kell jegyezzem, különben úgy érzem, értelmetlen elolvasnom, megnéznem. Listát szoktam arról vezetni, hogy mit néztem eddig meg. Egyszerűen nem tudok olyan filmet megnézni, ami olyan valaminek a folytatása, ami nincs rajta a listámon. Ez azért baj, mert a listázást is újra szoktam kezdeni, ha úgy érzem ,,elrontottam" valamit. Így pl. lehetetlenség számomra sorozatokat nézni.
Ha ez még nem lenne elég, kiegészül ez az egész azzal, hogy olyanokat, mint pl.: facebook, gmail, és sok másik fiók kezelését is listázni szoktam. Így, ha mondjuk sokáig nem nézem meg a leveleimet, is jelentkezni szokott ez az újraindítási kényszer. Már vagy 3 különböző e-mail címem van ezért.
Bár ezt már nem szoktam listázni, de ilyenkor is jelentkezni szokott: rendszerben szeretek élni (mint ahogy utána olvastam a kényszeresek nagy része), és ha pl. később kelek fel, is már szorongok.
Ha nem csinálom ezt a listázást, úgy érzem nincs értelme az életemnek. Így, bár fent azt írtam, szeretek rendszerben élni, sokszor kések, hanyag vagyok, tehát pont az ellentéte.
Szeretnék arra módot találni, hogy ne érezzek késztetést az újrakezdésre. Vagy hogy érezzem a késztetést, csak találjak valami érvet arra, hogy ha újrakezdem, akkor később ne kezdjem újra megint. Mivel, ha érzem erre a késztetést, eszembe jut az a tény, hogy már annyiszor újrakezdtem,és ebből úgy következtetek, hogy most miért ne kezdeném megint előlről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!