22 évesen enyhe autizmus?
A barátom 22 éves lesz.
Elég furán viselkedik, és ma ugrott be egy volt osztálytársam, aki autista volt - és eléggé egybevágnak a jellemzőik ahhoz, hogy esetleg gyanakodjak.
Például a matekhoz, meg a reál tárgyakhoz tanulás nélkül is szó szerint zseni, de a humán tárgyakban... hát... Se szókincse, se írni nem nagyon tud - idegen nyelvvel szintén nem boldogul. Néha vannak olyan dührohamai, hogy hiába kicsi, kéne vagy 5-6 "kétajtós szekrény", hogy lefogja. Embert soha nem bánt mondjuk, kivéve magát :S Magának való, nehezen kommunikál, nehezen ért meg másokat, nem lehet neki nemet mondani, egyszerűen nem veszi figyelembe... Sok tünetről olvastam már, nem akarom mindet külön leírni, de sokat lehet észlelni nála. Egyébként viszont 'normális', szóval én egy ilyen enyhe fokú dologra gondoltam, mivel azért ennek is fokozatai vannak - persze nem értek hozzá, de ez csak tipp. Mellesleg neki is megemlítettem, és szerinte is lehet valami a dologban. Ahogy elmondta, későn kezdett beszélni, figyelni a nevére, meg úgy általában le volt maradva a többi korabelihez képest. Beteges volt, asztmája is van (bár tünetmentes).
Tudom, hogy ezt gyerekkorban szokták kiszűrni, de a szülei... Hát no comment. Milyen orvoshoz lehetne menni, hogy ezt esetleg kiszűrjük? Vagy mit lehet tenni ilyen idősen ilyen gyanúval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!