Kedves gyógyult alkoholisták, ti milyen módszerrel gyógyultatok meg? Gyógyszeres kezelés (kaptatok hangulatjavítót? ) pszihoterápia, munkaterápia vagy az AA gyűlésein keresztül? Vagy ezek együttes hatásaitól? Esetleg más módon?
Én saját elhatározásból hagytam abba. Már nekem se volt olyan nap hogy ne ittam volna. A reggel már azt terveztem hogy mi az amit megkell csinálni kocsival, azt minél hamarabb lezavartam és rögtön a pálinkás üveg következett.
Sokáig ez ment , mire végig gondoltam hogy bizony ez kemény alkoholizmus. Én elhatároztam, semmi féle segitség nem kellett, csak akarat erő.A legnehezebb talán az volt ha jött az ünnep és mindenki: - Csak egykicsit, csak most, ne izélj már, hát egy pohár , mi kedvünkért.
Nehezen értették meg hogy nincs tovább. Egyszer aztán csak rájöttek hogy nekem ez van és kész.
Akarat kell hozzá.
Az elhatározás egy másnapon történt, amikor is hányigerem lett magamtól és az életemtől, és rájöttem mi a probléma - az, hogy iszom. Banálisan hangzik, de ez a felismerés a legfontosabb.
Aznap elmentem az AA-ba, és az ott kapott érmét hónapokig hordtam magamnál és szorongattam, ha megláttam egy kocsmát. 13 évig volt az életem része.
Következésképp nem valaminek a hatásától épültem fel, hanem az eltelt évek alatt, ahogy új tapasztalatokat szereztem a világról, és bejártam a saját elmém legsötétebb részeit is, hogy szembenézzek vele.
Pszichiátria (1 hónap), utána pszichoterápiás intézet (4 hónap). Aztán mivel sikerült megkattanni (nem az alkohol miatt), ezért még egyszer pszichoterápiás intézet (6 hónap). Mindenhol nagyon sok támogatást kaptam. A pszichot. intézetben rengeteg videót néztünk, volt több különböző fajta "függőségi" csoportunk.
Plusz nem bírom a piát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!