Depressziós a párom, van jövője egy ilyen kapcsolatnak?
1,5 hónapja tart a dolog, sajnos az evészavarai is előjöttek (régebben evészavaros volt). Folyamatosan veszt a testsúlyából. Pszichológushoz, sőt most már pszichiáterhez is jár.
Igyekszek mindent megtenni, sokszor még az egyetemet, munkát is hanyagolva főzök neki, mert velem jobban tud enni(vagyis legalább tud).
Az a mosolygós, sokat nevető lány eltűnt akit megismertem. A szexualitás kb 0-ra csökkent köztünk.
Akinek volt már depressziós párja, mik a tapasztalatok?
Teljesen felőröl a dolog, mindent megteszek és egyáltalán nem javul a helyzet. Nem akarnám elhagyni mert szeretem, és félek is, hogy teljesen összetörne.
Más egészsége érdekében érdemes feladni a saját boldogságunkat, mit gondoltok erről? Szerintem nem.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Elgondolkodtató, amiket írtatok.
Kicsit árnyaljam a helyzetet:
Szívesen gondozom és segítek neki, és tényleg őszintén szeretem. De ez az egész a karrierem rovására megy, most kapok projekteket a munkahelyemen az egyetemen pedig most vannak számonkéréseim. Ha meg akarok felelni a kötelességeimnek, akkor nincs idő arra, hogy egész nap gondoskodjak róla.
Nyilván ha róla gondoskodok, akkor pedig tanulni nem tudok, illetve dolgozni (tanulás csak teljes magányban megy jól).
Szóval a "saját boldogság feladása"-t úgy értettem, mint a karrierem feladása, ugyanis úgy érzem a szakmámban teljesülök ki.
Döntsd el mi a fontosabb, egyszerre a kettő ha nem megy nem megy. Mindkettőt bánni fogod , a kariered vagy a barátnőd ha elereszted. Döntened kell, viszont, az a másfél hónap semmi, kb fél év egy eredmény, de h kimásszon belöle beletelhet 1-2 be.
Ha vele akarsz maradni, tedd boldoggá, figyelj a részletekre, vidd ki a nasütésre ahányszor csak lehet, menjetek sétálni, nyáron strandolni, kirándulni, legyél humoros hozzá kellő mértékben. Ha tényleg az akivel hosszu távra tervezel és ö is, akkor megéri, mert nem fog elhagyni.
A barátnőm szintln depressziós volt sulyosan.. minden megtettem másfél éven keresztűl, de ő az örömet abba kereste hogy másoknak mutogassa magát, flörtöljön, és ezt a nagyon sok csávot én nem tudtam tolerálni... mikor sokadjára felvetette a szünetet, akkor szakítottam vele, azota egy év telt el és Fél éve nagyon bánja hogy elvesztett a makacssága miatt, azota se beszélünk de a szüleink barátok és hallottam rola..
Szoval ha a te barátnöd nem ilyen akkor persze z nem kérdés.. én majdnem minden második nap virágot vettem utolsó óráról meloba ha lehetett ellogtam h mikor végez legyek ott, ha lehetett megleptem, hanyagoltam az összes barátom, feladtam a szaknámba valo fejlödést miatta, de az ember a hibáibol tanul. Szoval figyelj a részletekre és mindenképpen döntsd el h mi a fontos, és ha döntöttél, tarts is ki mellette!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!