Mit csináljak hogy ne legyek ilyen buta?
16 éves lány vagyok, és az a problémám hogy sok helyzetben nagyon értetlen vagyok :( a reál tárgyakhoz teljesen dinnye vagyok (ott gondolkodni is kell :D), a humán tárgyakból (amiket középiskolás középszinten többnyire csak magolni kell) pedig ötös vagyok. Emelt szintre ezekből a tantárgyakból nem merek majd érettségizni, mert azért oda valami plusz is kell. Sokat olvasok, hátha a szókincsem legalább bővül (egyébként nem csak emiatt olvasok :D, szeretek olvasni), de ha beszédre kerül sor, egyszerűen dadogok, leblokkolok. Az iskolában az okos osztálytársaim egy dolgozatra 5 percet készülnek és ötöst írnak, míg én egy csomót tanulok, és négyeseket írok. Tiszta igazságtalan :D Mit csináljak hogy jobbképességű legyek? Tudom hogy ez nagyrészt genetika kérdése, de biztos van valami amit én is tudok tenni.
Előre is köszi a válaszokat :)
Ez nem így van. A genetika minimálisan figyel be, annyi az egész, hogy el kell hinned magadról, hogy nem vagy "dinnye" hozzá. Illetve, ha szeretnél, vannak ilyen képesség fejlesztős izék (könyvekre gondolok), amik pont a logikus gondolkodást segítik.
Amúgy pacsi, én is ilyen vagyok. Nekem mondjuk annyi segít tanulni, hogy általában kötöm valamihez a dolgokat, és ha meghallom pl azt a szót (mondjuk angolon, szódolinál), akkor eszembe jut, hogy hoppá, ehhez kötöttem, akkor ez az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!