Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek a tünetek súlyosnak...

Ezek a tünetek súlyosnak számítanak? Már betegség? El kell vele menni pszichiáterhez?

Figyelt kérdés

Nagyon zárkózott vagyok, nem vagyok sem hajlandó, sem képes ismerkedni, beszélgetni senki mással, csak a közeli családdal (4 fő)

Nem tudok, és utálok reagálni az ismerkedésre, haverkodásra, ha csak munkahelyi dologról van szó, vagy a boltban veszek valamit, akkor azt meg tudom oldani, sőt még viszonylag nyugodtan ki tudok állni emberek elé élőadást tartani, de amikor ismerkedni kell, "haverkodni, hülyülni", stb., egyszerűen nem bírom, ideges leszek egyből.

Nem megyek sehova, csak suliba, ha végzek valami diákmunkát, akkor oda, de ha dolgozom, olyat, hogy ne emberekkel kelljen dolgozni.

Erős szorongás, lábam nem tudom nyugodtan tartani, állandóan görcsben vannak az izmaim, örömtelenség, rendszertelen alvás, összeszűkült a gyomrom.

Amikor senki nem látja, kényszeres kézmozgás, ezt közösségben tudom tartani.

Általában örömtelenség, ha nevetek is, általában szomorú dolgokon, vagy olyan dolgokon, amik elvontak, általában mások nem tartják viccesnek.

Rettegek a múlttól, főleg a régi ismerősöktől, ezért sem merek utcára menni, a facebookon is szorongok ha régebbi ismerősöket látok, le is tiltottam, hogy ne jelenjenek meg az idővonalamon a tevékenységük, csak olyan oldalaké, csoportoké, amiket követek, de személyeké, ismerősöké nem.

Most ennyi tünet jutott eszembe hirtelen.

Pedig semmilyen trauma nem ért.

2017. ápr. 24. 15:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem érdemes lenne felkeresned egy pszichológust (ha azt mondaná semmi bajod az még mindig jobb mintha tényleg lenne és nem mennél el).

Lehet, hogy aszociális vagy, ami nagyon megterhelő a magánéletben, illetve lehetséges, hogy szorongás is társul mellé.

Ez csak az én véleményem és persze ez nem azt jelenti, hogy ezek feltétlenül igazak rád, nem érdemes magunkat diagnosztizálni mert ha tévesen történik rosszabb esetben bepánikolunk az eredménytől. Szerintem menj el, beszélj vele őszíntén és lesz ami lesz:) (Rosszabb úgyse lesz tőle.)

2017. ápr. 24. 16:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Ja, 21F vagyok.
2017. ápr. 24. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!