Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus vagy pszichiáter?

Pszichológus vagy pszichiáter?

Figyelt kérdés

3-4 hete elkezdtek kényszergondolatok gyötörni, amik erős szorongást váltanak ki, és ha belelovallnám magam akkor a pánik is hamar kitörne rajtam (valamennyi ki is jön időnként, fulladok, mintha valaki ráülne a mellkasomra vagy úgy érzem sikítani akarok vagy zokogni). -azért most foglalkozok ezzel, mert egyre erősödik a szorongás, 3 hete még csak pár percig tartott és könnyen kijöttem belőle. Ma már éjszaka ha felkelek pisilni, abban a 10 percben is erősen szorongok, még szex közben is.

Nem tudom, hogy pszichiáterhez kellene-e mennem gyógyszeres kezelésre vagy pszichológushoz terápiára.

Nem volt egyszerű gyerekkorom, de a traumák többségét már feloldottam a lehető legjobban, nem hinném h ennél sokkal többet lehetne oldogatni. Gyerekkorom óta vannak kényszeres dolgaim, de szorongást most először okoztak.

2017. ápr. 18. 11:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Először pszichológus, ő majd ha úgy ítéli meg a helyzetet, ad beutalót pszichiátriára.
2017. ápr. 18. 12:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Pszichiáter. A pszichológus csak beszélget veled, a kényszerbetegséget az sajnos önmagában nem oldja meg. Vagy járj mindkettőhöz, vagy terápiát is vezető pszichiáterhez, talán az a legjobb.

28/n/ocd-s

2017. ápr. 18. 13:03
 3/4 anonim ***** válasza:
pszichoterápia
2017. ápr. 18. 13:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2017. ápr. 18. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!