Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen mentális betegség...

Ez milyen mentális betegség lehet?

Figyelt kérdés

Hosszabban kifejtem, hogy mi a problémám, hogy megértsétek, és feltudjatok állítani valamiféle pszichoanalízist ezek alapján.

Nos, a gyerekkoromban voltak problémáim. Nem a családon belül, hanem az iskolában.

Először is a probléma az volt, hogy hihetetlenül bátortalan, félénk, önbizalomhiányos voltam szinte mindig.

Hiába akartak barátkozni velem a többiek, egyszerűen nem tudtam megnyílni, így inkább mindig félrevonultam.

Tehát nekem nem voltak olyan problémáim, hogy terrorizáltak a többiek. Csak olyan problémáim votlak, hogy a gyenge személyiségemből adódóan szinte lehetetlen volt emberi kapcsolatokat kialakítanom.

Azt is éreztem ebben az időben, hogy egy átok vagyok a világnak. Valami hihetetlenül erős szorongás és gátlás van bennem, amit nem tudok áttörni.

Jelenleg dolgozom, és valemnnyire megváltoztam, mert sokkal többet beszélek, és nyitottabb lettem egy kicsivel, de még mindig ott van a háttérben a régi énem, és a gátlások.

Mostanában pedig valami hihetetlenül életunt és motiválatlan vagyok.

Azt érzem, hogy felesleges itt bármit is tenni, mert egyszer úgy is meg kell halnunk, akkor meg mi értelme bármit is csinálni? Mi értelme megtanulni dolgokat, minek jól kinéznem, minek kell bármit is cselekednem, ha egyszer úgy is vége lesz az életnek, akkor már kit fog érdekelni? Mert engem biztos, hogy nem.

Belülről pedig ürességet érzek, mintha nem is élnék, hanem be lennék zárva egy börtönbe. Rendkívül nyomasztó érzés. Nincsenek is emberi kapcsolataim, így talán jogosan érzem ezt az elhagyottság érzését. Azt érzem, hogy nem vagyok fontos, nem fontos az életem, és nincs értelme a létezésemnek, és hogy nem tudok hatni semmire sem, mert gyenge és kevés vagyok mindenhez.

Ez a gondolkodás már jó pár éve itt van a fejemben. Egyébként depressziós vagyok és szociális fóbiás, de ezt csak én diagnosztizáltam.

Illetve szerintem abszolút nincsen énképem, vagyis ha van, akkor az egy eléggé negatív énkép, amiben semmi pozitív sincs.

Szeretném, ha tanácsot nyújtanátok, hogy mi lehet ez: mivel úgysem fogok elmenni szakemberhez.

22/F

2017. ápr. 13. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Ez azt jelenti,hogy valóban depis vagy.Fiatal vagy, ki kell mozdulnod és nem ilyen dolgokon kell agyalnod.Szakemberre viszont szükséged lenne,amig nem késõ.
2017. ápr. 13. 19:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

De biztos, hogy csak ennyi lehet? Nem valami komplexebb, komolyabb? Vagy egyszerűen csak a depressziónak egy súlyosabb formája?

Mert ez ellehetetleníti az életet, legalábbis is számomra.

Azt pedig kihagytam, hogy hangulatváltozásaim vannak: de össze-vissza. Ugye ez a mániás depresszióra jellemző. Viszont van, hogy naponta legalább 10-szer megváltozik a hangulatom és ingadozik ide-oda. Például elég egy rossz megjegyzés a másik embertől, és már öngyilkos is akarok lenni körülbelül. Persze az a rossz megjegyzés egyáltalán nem is volt bántó, csak én túlreagálom, de nagyon. És máris elszeretném dobni az egész életemet, mintha csak ezen múlna az egész megítélésem. Ez szuperérzékenység?

Vagy van úgy, hogy jó pár napig nagyon jól érzem magam. De van úgy is, hogy napokig szarul. Ez elég érdekes nem? Mert mikor én megkérdeztem, azt mondták, hogy a mániás depresszióba nincsenek ennyire szélsőséges hangulatingadozások.

Úgyhogy szerintem itt valami sokkal bonyolultabb dolgokról lesz szó.

2017. ápr. 13. 19:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez maga a lustaság és a belőle fakadó érdektelenség. Tessék állandó programot, értelmes elfoglaltságot találni és nem kívülről kell várni a sültgalambot.
2017. ápr. 13. 19:52
 4/7 A kérdező kommentje:
Először én is azt hittem, hogy egyszerűen csak lusta vagyok és ennyi. De amikor arról hallok, hogy manapság mennyi mentális betegség van, akkor már kételkedem ebben.
2017. ápr. 13. 19:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Sok szempontból hasonlítasz rám, nálam kevert szorongásos depressziót diagnosztizáltak. A depresszió majdhogynem biztos, de online írhatsz pszichológusnak, némelyik válaszol is, ki mennyire vesz komolyan.

22/N

2017. ápr. 13. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha már ilyen régóta ilyen vagy akkor nem hiszem, hogy magadtól meg tudnál változni.

Először is meg kell nézni a testi egészségedet mert az is kihathat a mentális egészségre és persze ez fordítva is igaz.

Nem árt egy pajzsmirigyes vérképvizsgálat.

Tudom hülyén hangzik de inkább örülnöd kellene, hogy egészséges vagy és nem vagy tolószékben vagy nem vagy rákos vagy nem vakultál meg stb...

Az, hogy az élet véges az egy dolog, ez a sorsunk, ez ellen nem tudsz mit tenni.

Az viszont nem bizonyított, hogy a halállal nem-e kezdődik egy "új", egy "más" dolgot, egy "másik élet".

Ezt nem tudhatod.

"Élj úgy mintha ma lenne az utolsó napod. Tanulj úgy mintha örökké élnél."

Én a helyedben szakemberhez fordulnék...

22 éves vagy, előtted az élet bakker.

Nem szégyen ha pszichiátriára mész.

Felírnak anti-depit ha szorongsz akkor mellé valami gyengébb nyugtatót esetleg 0.5-ös rivotril-t felezve reggel meg este bevenni.

És hidd el pár hónap alatt rendbe jössz.

Valami motiváció is kellene, vagyis valami hobbi :)

Én pl. imádom a természetet, az állatokat, növényeket, rovarokat... sokat fotózom őket.

És ne hidd, hogy másoknak nincsenek gondjaik, mindenkinek vannak gondjaik, csak vannak olyan gondok amiket magunknak állítunk fel.

Ha másképp néznénk a dolgokat akkor a gond nem is gond lenne hanem ajándék.

pl a saját eseteim:

ROSSZ SZEMLÉLET: nagyon kicsi a szobám, 1.5 méter széles 4.5 méter hosszú, épphogy elférek benne, bezzeg másnak milyen nagy szobája van..

JÓ SZEMLÉLET: igaz pici a szobám de legalább van egy hely ahova el tudok bújni ha egyedül akarok lenni, meleg van és nem vagyok az utcán, sok ember örülne ilyen kis szobának

másik:

ROSSZ SZEMLÉLET: van egy öreg autóm, lassú is, ütött-kopott is, bezzeg másnak milyen jó autója van

JÓ SZEMLÉLET: igaz, hogy öreg és ütött-kopott és nem csillog-villog de megbízhatóan elvisz A-ból B-be és nem kell fagyoskodnom a buszra várva vagy nem kell órákat várnom amikor késik a vonat

és ez csak 2 példa, ilyet tudnék írni vagy 100at...

ne a rosszat keresd az életben hanem a jót

mindenki azt mondja, hogy kevés a jó... a francokat, abból is van sok csak az ember mindig a rosszat keresi és elsiklik a jó felett

apró dolgok is lehetnek jók :)

sokáig én is hasonlóképp gondolkodtam és éltem mint Te

aztán elmentem pszichiátriára mert már amikor az emberek között szakadt rólam a víz meg ezerrel vert a szívem meg itthon is sokszor szorongtam akkor rájöttem, hogy így nem lehet élni.

Úgy meg ne gondolkodj, hogy úgy is megfogsz halni...

más kisgyerek meghal 9 évesen leukémiában 2 év szenvedés után Te meg csak úgy feladnád????

2017. ápr. 13. 20:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. ápr. 13. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!