Létezik olyan személy, intézmény, online weboldal, ami megbízhatóan, hitelesen leméri az itelligenciát és nem csak a hasonzerzés céljából működik?
Értem ez alatt, hogy nem kér sms küldést, anyagi ellenszolgáltatást, de ha mégis, akkor megbízható,
valós, hiteles teszteket ad, stb.
Yep, ajánlom a mensa tesztet. Nagyon alaposan be van mérve / fejlesztve, nem ilyen blikk-szintű hablaty. Van egy onlány próbaverzió, az is ad eredményt, nuku sms meg hasonlók!
Meg ott a párja is, amely régebbi ugyan, de ez sem rossz (és ez sem SMS-es :-)
(ez persze nem kultúrafüggetlen, hanem magyaroknak szól, azon belül is az iskolázottság is nyilván számít – de ez talán nem riaszt vissza :-)
korábban ez volt a Mensa oldalán az "online próbateszt", de amikor lett egy még jobb, akkor "átkeresztelkedett" játékos IQ-tesztté. :-)
Pályaválasztási tanácsadó.
Én ott írtam először azt az intelligenciatesztet, amit később a Mensánál.
1: A felső régiókban mérő teszteket is tudsz ajánlani?
Nekem csak annyi van meg a Raven-teszt alapján, hogy 155-nél magasabb.
5: Értem, köszi.
200-ig van eszerint az "új" skála szerint?
bocs, nem értem.
a Mensa-teszten régen (24-es szórással számolva):
148 fölött 2%, 155 fölött 1%
ugyanaz ma (15-ös szórással számolva):
130 fölött 2%, 135 fölött 1%
remélem, jól mondtam a számokat.
200-as szám nincs a képben, olyan szám (mint hiteles mérési eredmény) csak a mesében van. :-)
----
De azért az érdekesség (meg a móka) kedvéért:
24-es szórásnál az Excelem szerint ez tartozik hozzá:
99,998454570311%
(vagyis az emberiség ~0,0015454297%-ának van 200 fölött)
a mai skálán, tehát 15-ös szórásnál pedig:
99,9999999986916%
(vagyis az emberiség ~0,0000000013%-ának van 200 fölött)
ez alapján már találhatsz megfelelő egyesületet a [link] oldalon :-)
végül is... tényleg vannak ott ilyen nagyon-sok-nullás százalékok... próbáld meg felvenni velük a kapcsolatot... :-) – aztán majd mesélj róla!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!