Mi értelme lenne a fejátültetésnek? (komoly)
Figyelt kérdés
Olvastam hogy az első fejátültetést 2017 végére tervezik, mi értelme lenne annak?2017. ápr. 7. 18:41
1/13 anonim válasza:
Hogy elmondhassák, "Hogy már ezt is tudjuk!"
Semmi. Azért, hogy egy (agyhalott vagy agyi sérült?) ember tovább éljen. Gondolom a hozzátartozók is szeretnének egy teljesen más embert tudni ugyanabban a testben (kivéve a fej persze), mert a személyiség teljesen más lesz.
Akkor miért nem agyat ültetnek át?
Vagy ezt patkányokon fogják végezni?
3/13 anonim válasza:
Ha van egy agyhalott ember egészséges testtel és egy durván elrákosodott vagy összeroncsolódott testű ember ép tudattal, akkor jó megoldás lehet.
4/13 A kérdező kommentje:
Igaz, azért ez nem semmi 2017-ben.
2017. ápr. 7. 18:57
5/13 anonim válasza:
Erre nagyon kíváncsi lennék! Az agyszövet nagyon hamar elhal,ráadásul rosszul tűri az oxigénhiányos állapotot és csak néhány percig bírja maradandó károsodás nélkül. Nem tudom elképzelni,hogy ezt meg lehet oldani.
6/13 anonim válasza:
Még a 70-80 as években a szovjetek kísérleteztek ezzel, ott kutyáknál végeztél el. Csak ott egy élő kutya nyakára ültették egy másik fejét és közösítették az érrendszert és a légezőrendszert. 1-2 hétig talán életben is maradtak. Van videó youtube on is.
7/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk én is afelé hajlok hogy ez nem hiszem hogy fog sikerülni, de ha mégis nagy előre lépés lenne.
2017. ápr. 7. 19:30
8/13 anonim válasza:
És ennek a nagy előre lépésnek mi értelme lenne? Az a személy többet nem lenne ugyanaz. Annak a személyiségét venné át, akié a fej (és az agy). Ez így jó lenne?
9/13 A kérdező kommentje:
Szerintem nem érted. Itt egy izom sorvadtnak a fejét ültetik át egy másik testre, az izom sorvadt ember élete annyiban fog változni hogy kap egy egészséges testet, ettől miért változna meg a személyisége és miért lenne más?
2017. ápr. 7. 20:53
10/13 anonim válasza:
#9: Ez így megint más! A te példád másról szólt, mint az enyém.
Mellesleg megválaszoltad a kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!