Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anorexiás vagyok 2,5 éve. Pls...

Anorexiás vagyok 2,5 éve. Pls help me?!

Figyelt kérdés

2,5 eve anorexias vagyok...

Egy ideig ugy tunt megy a gyógyulás,de most megint visszaestem...

Majd 2 honapja raszta hajam van.

Nagyon felek,hogy ki fog hullani.

Szerintetek?:(

2017. ápr. 7. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Kérj segítséget orvostól/terápiás csoporttól.
2017. ápr. 7. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez egy mentális zavar, pszichológus, pszichiáter kezeli.
2017. ápr. 7. 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Próbálj meg megnyugodni. Ehhez használhatsz különböző technikákat, például meditációt vagy a Silva-féle módszert. Illetve kereshetnél egy értelmes hobbit és lefoglalnád magadat, pl. olvasással vagy bármivel, ami téged érdekel. Kocogás is jó, de nem teljesítménykényszeres, csak örömből.

A haj témával kapcsolatban az a jó hírem van, hogy a FEJBŐRÖN keresztül is felszívódnak a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. Éppen ezeket a hatásokat használhatjuk ki például pakolások vagy pl. "haj"szeszek formájában.

Amennyiben te nehezen tudod felvinni a fejbőrre a pakolást a raszta miatt, akkor se ess kétségbe. Vannak nagyon hatékony gyógynövénykivonatok, amiket rá lehet csepegtetni (a fejbőrre), tehát ezeket nem kell lemosni, ellentétben a pakolásokkal.

Azt nem tudom, hogy a fejbőrödet mennyire tudod tisztán tartani, az fontos lenne. Bocs, a raszta haj tisztán tartásával kapcsolatban nem vagyok tájékozott.

Vannak ilyen vitaminos spay cuccok is.

Néhány termék:

[link]

(Ez lehet, hogy meglep, de olvass utána:)

[link]

"Nagyon felek,hogy ki fog hullani."

Nyugi. Tartsd tisztán és használd a gyógynövény kivonatokat, vitaminokat, stb-t.

Mindezt belsőleg és külsőleg is alkalmazhatod, egyébként pedig egyél zöldségeket, azok úgyis egészséget építők.

(Ha belsőleg szedsz gyógynövényt, akkor nem feltétlenül a tinktúrát érdemes szedni, de pl. olvass ennek utána bhringaraj és gotu kola.)

2017. ápr. 7. 15:35
 4/7 anonim ***** válasza:
"Vitaminos spray", csak elírtam.
2017. ápr. 7. 15:37
 5/7 anonim válasza:

Egyél vitaminokban dús ételt, mert a hajad attól hullik ki, ha nem kap... konkrétan semmilyen tápanyagot. Ha nem eszel szépen sorban tönkremegy mindened, fontos a működésükhöz elengedhetetlen anyagoktól fosztod meg.

Egyyél gyömölcs vagy zöldségeket, napi 1 C vitamin csodákra képes és az isten szerelmére egyél változatosan és tényleg egyél. Nem attól hízunk hogy eszünk, attól ha csomó szennyel tömjük magunkat pl. chisp csoki. Próbáld ki hogy beírod google- ba hogy "egészséges táplálkozás" és böngéssz.

Ha ezt megfogadod a hajad meggyógyul és te is. Ha nem akkor lehet kihullik és ki tudja mit csinál szegény, hisz nem "eteted"

2017. ápr. 9. 10:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Legalább egyél gyümölcsöket, azokba rengeteg a vitamin és nem fog hullani a hajad. Azoktól nem lehet hízni ne félj tőlük.

Amúgy én is voltam anorexiás, nekem akkor egyáltalán nem hullott, inkább utána amikor próbáltam "kigyógyulni" és a szervezetem furán kezelte a hirtelen jelentősen nagyobb mennyiségű ételt vagy nem tudom, de nekem inkábbb akkor lett rosszabb a hajam látványosan. Bár valószínű, hogy a stressz közrejátszott, mert féltem a hízástól és nagyon depressziós voltam.

2017. ápr. 10. 23:13
 7/7 anonim ***** válasza:

En is anorexias voltam, ugyhogy meg tudlak erteni. Probalj meg enni gyumölcsöket, zöldsegeket, teljes erteku gabonafeleket. Ezek miatt nem kell, hogy lelkiismeret furdalasod legyen, mert tele vannak vitaminokkal, asvanyi anyagokkal es rostokkal, igy a szervezeted biztos megkapja amire szuksege van, es meg jol is laksz, igy attol sem kell felned, hogy tuleszed magad. Raadasul nagyon minimalis a zsirtartalmuk, szinte semmi :D

Viszont tudom, hogy az csak egy dolog, ha rendbe tudod tenni a taplalkozasodat, viszont a betegseg kialakulasaban mindig valami lelki ok, serelem huzodik. Ezt kellene feldolgozni, szembenezni vele. Ajanlom, hogy keress fel egy pszichologust akivel megbeszelheted. Es az sem art, ha van meg valaki akiben megbizol, pl. barataid, anyukad.

Es en is nagyon szivesen beszelgetek veled. Irhatsz privatot, ha ugy erzed. Akar facebookon is beszelhetunk.

Udvözlettel: egy ex-anorxias/vagy meg mindig az 16 eves lany

2017. ápr. 28. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!