Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek dadogas ellen?

Mit tegyek dadogas ellen?

Figyelt kérdés
Olyan szinten dadogok hogy már félek megszolalni. Meg akadok a h betus és az ó betűs szavaknal. Már beszélni sem akarok.. Minden szó elé odateszem konnyitesnek a "es" "őő" "hát de" szavakat. Amikor elkezdek beszélni,akkor mindig rastresszelek hogy uu már megint dadogni fogok... Amikor egyedül hangosan beszélek itthon, akkor semmi. Tök folyékonyan beszélek egyedül.. De ha emberek közt vagyok akkor omlik a kartyavar. 17/F

2017. ápr. 3. 18:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Párom is dadog de olyan édes. Vicces is mert egy nagy darab tipikusan szép gyerek és mikor ideges hebeg meg dadog.

2 Exem is hebegett meg dadogott. Valamiért Vonzom őket😅

Ne szégyeld nincs abba semmi ez a szexepiled. Ha valaki meg ki mer nevetni vágd orrba.

Leküzdeni nem tudom hogy lehet talán pszichés dolog lehet vsgy logopédus foglalkozik vele nem tudom vagy ez vagy az meg kell kérdezni háziorvost és ő elirányít valahova ha ennyire zavar, de ne zavarjon mert szexi.

23l

2017. ápr. 3. 19:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Lehet a szorongás miatt. Pszichológus tud veled foglalkozni.
2017. ápr. 3. 20:38
 3/3 Kalapács József válasza:
Szívmelengető volt az első lány kommentje, de én mint szintén dadogós, picit másképp láttam anno és talán még kicsit ma is :) 31 vagyok, 3 éves korom óta dadogok, lefutottuk a szokásos logopédus, pszihológus stb. köröket kiskoromban, nálam (bár nagyon sokan kinövik, ez tény) megmaradt ami azt jelenti, hogy már teljesen gyógyítani lehetetlen vagy legalábbis nagyon nehéz... de megfelelő önkontrollal ha tudatosan sokáig képes vagy lassabban beszélni és mellőzni a könnyítő szavakat (nálam pl az izé meg a háde voltak, amiktől elég analfabétának tűnhettem egy idegen szemében) akkor mérsékelni tudod saját magadtól is... persze a szakemberek véleménye is jól jöhet (a dadogás legtöbbször lelki probléma, tehát pszihológusra gondolok elsősorban). Volt idő, amikor úgy éreztem, pokol az életem, a suliban sokat nevettek rajtam emiatt, de szerencsémre egyetemen már olyan társaságba kerültem, ahol egyáltalán nem voltam emiatt sem nevetséges sem sajnálatra méltó (ez volt a másik ami kiborított). És ez a társaság ébresztett rá arra, hogy bár kellemetlen, ugyanolyan teljes életet lehet élni (mint látod vannak érettebb lányok is akiknél ez nem akadály :P ), sőt... a korai magambafordulás nem csak rossz tapasztalat volt, pozitívumként szerintem mindenképp meg kell emlìteni, hogy megtanultam küzdeni, ha kellett jobban mint más, megbecsülni amim van (barátnő, munkahely stb), szóval az egyéniségemre komoly kihatással volt a dadogásom, amin ma ezzel a fejjel nem változtatnék semmi pénzért :P persze ma is vannak nehezebb pillanatok, üzemmérnökként gyakran kell idegen nyelven telefonálnom ami főleg az elején pokoli nehéz volt, de mostanra már sokkal mérsékeltebb... semmiképp nem bölcs ötlet, ha úgy állsz neki, hogy inkább meg sem szólalsz! Ha valaki ezt viccesnek tartja, azokkal kicsit s jót. Keresd meg azt az érett társaságot te is, ahol ez nem okoz majd gondot és meglátod ez sokat segít :) Sok sikert!
2017. máj. 2. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!