Akiknek sikerült leszokni a xanax-ról, tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Összefoglalom: 7 éve kezdődött, akkor volt a legelső rohamom (pánik) azóta viszonylag ritkán évente 2-3x van nagyobb rohamom. Xanax-ot szedtem rá. A rohamok után kb még 2 hétig szedtem a gyógyszert, aztán letettem. Ez működött egészen múlt év Nov. elejéig, amikor is nem jól döntöttem és tovább szedtem, folyamatosan. Adagom: maximum 2-3x: 0,25 mg. Nem sok, de elég volt, hogy hozzászokjak. Úgy döntöttem véget vetek ennek és leszokom. Kb két hete kezdtem, csak estére vettem be 1db 0,25mg-ot. Elvoltam vele, de nem éreztem túl jól magam. 4 napja lefeleztem a 0,25 mg-osat estére és szörnyen érzem magam. 2-4 órákat alszom, remegek, izzadok, szédülök éjjel. Tudom, ez nagyon kevés adag, mégis nagyon erősek az elvonási tünetek. Meddig tart ez a kibírhatatlan érzés ? Nagyon eltökélt vagyok, végig csinálom, de szeretnék tanácsokat kérni. Működik úgy is a dolog, hogy mondjuk ma beveszek egy egész tablettát és holnap folytatom a felezést ? Vagy tartsak ki a felezés mellett ? Minden tanácsért hálás lennék. Komolyan mondom a cigiről könnyebb volt leszokni :(2017. ápr. 3. 17:42
1/3 anonim válasza:
Terapeuta segítségével könnyebben menne.
2/3 anonim válasza:
Azok nem az elvonási tünetek, hanem az elnyomott alapbetegség tudott feltörni a nyugtatócsökkentés miatt. Antidepit kéne szedned, azzal simán elhagyható.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat !Igen, már rajta vagyok, hogy segítséget kérjek a leszokáshoz. Nagyon sok cikkbe beleástam magam és szörnyen elkeserítő, hogy sokunk ( én is ) felelőtlenül bekapkodjuk be ezt a sz@rt, úgy, hogy nem vagyunk tisztában a következményekkel és nem kapunk ezzel kapcsolatosan felvilágosítást. Olvastam azt is, hogy a megvonás felerősítheti azt a tünetet, amire a gyógyszert szedtük.Ez nálam így is volt. (pánik szerű tünetek) Erős leszek, le fogok szokni és csak 'tűzoltás'-ra fogom bevenni a xanaxot. Ha kell.
2017. ápr. 4. 08:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!