Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik a pszichiátriai gyógyszer...

Akik a pszichiátriai gyógyszerek ellen vannak, azok mit tudnak javasolni helyette? Az internet tele van uszító demagógiával.

Figyelt kérdés

Pl. a szcientológiai egyház vagy Szendi Gábor írásai.

Természetesen a pszichiátria, neurológia sajnos az orvostudomány legfejletlenebb ága, még mindig alig van fogalmunk az agy pontos működéséről, ebben is egyet tudok érteni.

Viszont a pszichiáterek is ugyanolyan orvosok, ők is ugyan úgy elkezdték az orvosi egyetemet, azzal a hivatással, hogy embereknek segítsenek, sokan azt sem tudták, hogy ők pszichiáterek, bőrgyógyászok, sebészek, stb. akarnak lenni az elején, mindenből tanultak egy kicsit, az elmebetegségek kezdték el őket érdekelni, amit én meg is értek.

Rengetegszer felhántorgatnak káros túlkapásokat, hogy a pszichiátria ellen uszítsanak (pl. lobotómia), de akár a teljes orvostudomány ellen lehetne uszítani, a sebészetnek is ugyan úgy voltak túlkapásai.

Szerintem nagyon sok embernek segítenek pl. az antipszichotikumok, antiepileptikumok, sokan tudnak hallucinációktól, görcsöktől, őrültségtől mentes, boldog életet élni, sok embert képesek visszahozni.

Tudom, hogy nagyon sok a mellékhatás, de azért egy súlyos elmezavar mellett könnyen eltörpülnek.

Az antidepresszánsoknál más a helyzet, bár súlyos depressziónál valóban szükség lehet rá.

Valami miatt csak elviszi a családja a beteg embert pszichiáterhez.

Persze, rengeteg hiba van a pszichiátriában is, én nem mondom, sajnos sok jó pszichiáter ment ki külföldre, és sok kiégett, felelőtlen, hanyag, nemtörődöm orvos van.

Nagyon sokszor történik, hogy a beteget túlgyógyszerezik, ha foglalkozna vele a család, pszichoterapeuta, stb., akkor sokkal kevesebb gyógyszer is elég lenne, de egyszerűbb a családtagot telenyomni annyi antipszicho-val, nyugtatóval, stb., hogy egész nap aludjon, vagy nyálcsorogva üljön, és nézzen ki a fejéből, csak nem legyen útba.

Pszichiátriákon ugyan ez megy, nincs idő foglalkozni mindenkivel, sok a beteg, kevés a nővér, orvos, pszichológus, ezért kiütnek ko-ra mindenkit.

A másik hiba, hogy sok orvos ágyúval lő verébre, sok betegségre, amit meg lehetne oldani pszichoterápiával is valóban, pl. szorongás, szocfóbia felír pl. Haloperidolt, mint ahogy csuklásra is, több fórumon olvastam ilyet.

A harmadik, hogy nincs idő rendesen beállítani a gyógyszereket, hogy minél jobb legyen a hatás, minél kevesebb mellékhatással, utána amikor megy vissza a beteg, hogy a gyógyszer tele van mellékhatással, de pont arra nem használ, amire kapta, akkor annyit mondanak neki, hogy "tessék szedni, mellékhatással nem kell foglalkozni!"

De akik itt valami kiírtandó dolognak látják a pszichiátriát, gyógyszeripart, azok nem gondolkoztak el azon, hogy mit tudnak ajánlani helyette?

Egy skizofrénnel, epilepsziással, bipolárissal, paranoiddal, homloklebeny sérülttel, stb. mit tudna kezdeni egy pszichológus, lelkész, stb. gyógyszerek nélkül?

Szerintem nem sokat.

2017. márc. 31. 15:39
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
61%

elhiszem. és dehogy hat, ha csak nem a rombolását nevezed annak. egyrészt semmiféle bizonyíték nincs arra h képes lenne a reuptake hatást elérni, másrészt döntően placebó-elven hat azoknál is akik fantasztikus sikerekről számolnak be. őszintén szólva én anno sok pácienstől kérdeztem, a 95%-nál pl impotenciát okozott, de egyebet nem.

aztán persze páciensek között is van egy kellően agymosott réteg akik esküsznek a pszichiátria mindenhatóságára, de erre már mit mondjak? elég szomorú

2017. máj. 18. 06:36
 32/43 anonim ***** válasza:

Sokkal biztosabb, hogy impotenciat okoz (ami lehet permanens mar par szem utan is) minthogy barmilyen "pozitiv" hatast is kifejt.

A gyogyszergyarak persze tudjak ezt, nem veletlenul az antidepresszans az egyik alkalmazott modja a pedofilok kemiai kasztraciojanak.

2017. máj. 19. 05:30
 33/43 anonim ***** válasza:
41%

ezt nem is tudtam. komoly?

de mi ez már megint, te úr isten.

hát nemtom, én úgy vagyok vele h a pszichiátriát tűzzel-vassal irtani kéne, de ugye a mocskos pénz ...

2017. máj. 19. 17:31
 34/43 anonim ***** válasza:
45%

Sajnos, igen. PSSD-nek hivjak a szakirodalomban: Post SSRI sexual Dysfunction. Vilagszerte mar tobb ezer ember szenved tole, sokan ongyilkosok emiatt.

Ez nem csak SSRItol de barmilyen mas szerotonin novelo antidepresszanstol is bekovetkezhet. A pszichiaterek jelenleg elhallgatjak. A 20 filleres jutalekert pedig inkabb irjak tovabb a recepteket es teszik tonkre az emberek eletet....

2017. máj. 19. 20:30
 35/43 anonim ***** válasza:
41%

de azt nem értem h miért nem csinálnak ennek világméretű visszhangot, már csak azért is megérné h kénytelenek legyenek magyarázkodni.

ezeket kéne megkezelni egy alapos ssri -kúrával aztán egy mao-kúrával, majd kis tetracikilikussal, csak h biztos legyen a hatás, aztán fél év 3x2 haloperidol és kis risperdal-kezeléssel, és utána meglátjuk mi lesz a véleménye.

2017. máj. 19. 21:14
 36/43 anonim ***** válasza:
45%

Teljesen igazad van. En meg is fogom osztani emiatt a tortenetem. Az aldozatok fogjak nagy dobra verni. 11 eve legalabb tudott, hogy ezek a szerek permanensen kasztraljak az emberek egy reszet, nem tudni elore, ki lesz erintett.

Hogy ezek a pszichiater "orvos" kuruzslok miert nem verik nagy dobra? Egy reszuk szimplan johiszemu es tudatlan mert kb annyit tudnak ezekrol a szerekrol ami a gyogyszergyari marketing prospektusokon van....

A masik reszuk pedig tud rola, de mivel semmi mashoz nem ertenek (ehhez se) a "munkajuknak" nem lenne tobbet letjogosultsaga a szereik nelkul. Nincs is. Ettol felnek. Kognitiv disszonancia.

A harmadik, aki tud rola de jo penzt kap a gyogyszergyaraktol, ezert cserebe embereket ol es mergez gond nelkul, SSRI-vel, Haldollal, antipszichikum injekcioval meg amit akarsz... Konferenciak, ajandekutazasok, jutalekok, vacsorak, jo penz amit ezert kap... Az egyetlen celja az ilyennek hogy valamelyikre raszokj es allando, visszatero fogyaszto legyel. Igy zero munkaval is jon a penz. Az hogy a paciensek egy resze belehal vagy megnyomorodik, na az nem szamit!

Ajanlom azokat akik benne voltak es kitalaltak a gyogyszergyarak mukodeserol. Az orvosok gyogyszergyarak altali "oktatasa" marketing koltsegkent van elszamolva. A gyogyszergyarak koltsegei legnagyobb resze a marketing, nem a kutatas...Nem "erdekes"? Pl: [link]

2017. máj. 20. 08:42
 37/43 anonim ***** válasza:
41%

hát igen, igazából nem is tudom,melyik a rosszabb eset, mert én is hihetetlen mértékben ostoba, tudatlan pszichiáterek tömkelegével találkoztam már, alap dolgokkal sincsenek tisztában, de nézd, kiválóan tudnak receptet írni, ez is nagy teljesítmény tőlük.

ha meg tudja is hogy árt és nem csak a tudatlansága miatt tömi az embert a sok ..arral, hát arra már szavakat se találok.

bizony, a gyógyszeripar ha jól tudom,még az olajipart is megelőzi nyereségben, szóval itt holmi emberi életek a kutyát nem érdeklik ...

2017. máj. 20. 13:44
 38/43 anonim ***** válasza:
45%

Sajnos mindez igaz. A gyogyszeripar messze a legnyeresegesebb. Igaz, evente sok ezer emberelet aran. Mar gyogyszergyari vezerigazgato is kimondta, hogy celjuk a profit maximalizalas es az, hogy ugy adjak el MINDENKINEK a gyogyszereket mint mas a ragogumit...itt regota szo nincsen gyogyitasrol.

A pszichiatria pedig kivalo terulet arra hogy egeszseges embereknek adjak el a sz*rjaikat (kellett az uj piac). A pszichiaterek pedig onallo gondolkodasra keptelen babkent engedelmeskednek. Ha nincs eleg beteg, kitalalnak uj betegsegeket is csak hogy lehessen ra "gyogyszert" eladni..lasd pl ADHD tipikus esete....

2017. máj. 20. 23:18
 39/43 jdfGabrella ***** válasza:
Menj egy jó szpichologushoz! Ezek a szerek csak az öngyilkosság a haj szólnának.
2019. jún. 23. 09:09
 40/43 anonim ***** válasza:
Skizofrénia ellen például nagyon hatásos a Dr. Clark-féle Zapper készülék. Fájdalommentesen kiöli az agyból a penészgombákat, amik a hallucinációkat okozó mérgeket termelik.
2020. febr. 9. 20:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!