Normális ez egy pszichológusnál?
Járok több éve hozzá, és hát edig nem mondtam el neki h mi a bajom, vigyáztam arra is h nehogy megtudja.....aztán a ,,baj" egyre rosszabb lett és észre vette h nincs minden rendben és ezért elmondtam neki mindent, és a lényeg most jönn h: ő elmondta h neki is voltak hasonló bajai mint most nekem, azóta jobban figyel rám,(nem csak a terápián találkozunk) megölel, meg elakar vinni kajálni, azt is mondta h örülne neki ha a lánya lennék, ezek normális dolgok?
16l, ő meg nem tudom hány éves, de már az anyám lehetne....meg én nagyon kedvelem de nem akarok vele elmenni kajálni meg stb....
gyakran azért lesznek pszichológusok mert segíteni akarnak másoknak azokkal a problémákkal, amikre ők nem kaptak segítséget.
ha különben meg vagy vele elégedve mondd meg tisztán hogy jobb szeretnél csak a megbeszélt időpontokban találkozni, illetve hogy nincs kedved elmenni vele kajálni. de egyszer el is mehetnél, ha jól érzed magad vele.
Ha pedig nem érzed jól magad a társaságában, akkor nem valószínű hogy sokat segít a problémáidon.
Igazából egy pár jó barát és jó kapcsolat a családoddal jobb mint bármelyik pszichológus. De ez nem jelenti azt hogy a pszichodoki ne lehetne jó.
"Egy mélylélektani módszerekre kiképzett terapeuta fél év alatt megoldja a súlyosabb problémákat is"
Ez azért nem így van. Egy mélylélektani terápia MINIMUM fél év, de inkább másfél-két év, a lezáró szakasszal jóval több is lehet.
Kérdező: nagyon nem normális a pszichológusod viselkedése, ezzel többet árt, mint használ. Nem az a gond, hogy kedvel és ezt jelzi, de ezt tegye meg a terápia keretei között, az bőven elég.
A terápián kívüli kapcsolattartásnak van egy elfogadható szintje, például hogy felhívhatod, ha nagy szükségét érzed, meg ha az utcán véletlenül összefuttok, akkor nyilván ne fordítsa el a fejét. De az, hogy ülésen kívül találkozást, közös időtöltést kezdeményez, az nagyon nem egészséges. Egy barátnőm járt így a pszichológusával, évekre visszavetette őt az a pszichológus azzal, hogy barátkozni akart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!