Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az mennyire oké, hogy a magán...

Az mennyire oké, hogy a magán pszichiáter csak 10 percet beszélget velem, és lehúz érte 4000 forinttal?

Figyelt kérdés
Azért mentem magánhoz, mert reméltem, hogy foglalkozik is velem. Havonta egyszer fél órában állapodtunk meg, aminek ötezer lett volna az ára, ha többet lennék benn, akkor az drágább lenne. Tegnap viszont csak tíz percet beszétünk, és elkért 4000-et érte, pedig szart se csinált. Érdemes otthagynom?

2017. márc. 7. 13:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen ha nem segít és kevésnek érzed ezeket. 30-10 perceket akkor keress mást.
2017. márc. 7. 14:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne pszichiáterhez menj, hanem pszichológushoz!
2017. márc. 7. 14:17
 3/12 A kérdező kommentje:
az a gond, hogy gyógyszereket már szedek, amiket nem hagyhatok el, tehát kell valaki pszichiáter is mindenképpen. valahogy menjek vissza a TB alapúhoz?
2017. márc. 7. 14:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Megérdezted tőled, miért számított fel 4e-t, ha csak 10 percet voltál bent? Én ezt csak abban az esetben tartom jogosnak, ha 10 perc után te álltál fel, hogy ennyi mára elég volt (hiszen így 30 perc üresjárata lett, amit neked foglalt).
2017. márc. 7. 14:55
 5/12 A kérdező kommentje:
utánam, már hívta be a következőt. ő mondta, hogy most szorítkozzunk egy rövid gyógyszer írásra, meg, hogy úgyis ebben állapodtunk meg. mondtam magamban, hogy a 10 perc biztos nem rémlett. az egész idő alatt csak habogtam, mert alig tudtam összeszedni, hogy na most mit is mondjak el neki a sok bajból. azon meg teljesen meglepődtem, hogy azért le se baszott, hogy gyógyszer mellett nekiálltam piálni. csak pénzlehúzás az egész. pedig az első alkalommal szimpatikus segítőkész fazonnak tűnt.
2017. márc. 7. 15:23
 6/12 A kérdező kommentje:
kb. egy legalizált drogdílernek érzem a csávót, és az ő fajtáját. Az a gáz, hogy még keres is rajta.
2017. márc. 7. 16:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Ne menj magánorvoshoz! Az SZTK-ban is szánnak rád ennyi időt. A gyógyszert ott is felírják. Esetleg ha kéred kaphatsz ingyenesen pszichológushoz beutalót.
2017. márc. 7. 22:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Csak reméltem, hogy pénzért cserébe nem fog leszarni, hanem tényleg kapok normális terápiát. De ez is egy sarlatán fasz.
2017. márc. 7. 23:07
 9/12 anonim ***** válasza:

Sajnos az emberek többsége nem tudja, hogy milyen problémával kihez kell fordulni

- elmebetegségek : pszichiáter

- pszichés elemzések, tesztek: pszichológus

- pszichés gyógyítás: pszichoterapeuta

Pszichoterápiás képzés is többféle van, például:

- kognitív terápia

- relaxáció

- hipnoterápia

- transzperszonális terápia

- integratív terápia

Ezek a leggyakoribbak, de van még nagyon sokféle más is.

2017. márc. 8. 11:46
 10/12 anonim ***** válasza:
55%

"pénzért cserébe nem fog leszarni, hanem tényleg kapok normális terápiát"

Amikor a havi egyszer fél órában megállapodtatok, már lehetett tudni, hogy ez NEM terápia. A terápia az MINIMUM kétheti egy óra, de még annak a hatékonyságai is erősen megkérdőjelezhető. Havi egy alkalom az csak konzultáció, egy terápiás ülés min. 45-50 perc (de van, aki a másfél órára esküszik).

Az sem biztos, hogy az adott pszichiáter egyáltalán rendelkezik terapeuta képesítéssel (nem jár automatikusan a pszichiáter végzettség mellé, külön végzettséget igényel). Én is amondó vagyok, hogy inkább pszichológushoz fordulj, aki pszichoterapeuta végzettséggel rendelkezik és olyan terápiába kezdj, ami minimum heti rendszerességű, 50 perc időtartamú. Az már terápia. Amire most jársz, nem az.

2017. márc. 8. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!