Mennyire veszélyes ez a betegség/betegségek gyerekekre?
Jár rendszeresen orvosi kezelésekre? Beveszi a gyógyszereit? Egyik sem veszélyes a gyerekekre, de később neked lesznek vele komoly gondjaid. Nem lehet majd egyedül hagyni, mert nem tudja kontrollálni a cselekedeteit. Ha a Parkinson erősödik, akkor elkóborolhat, pelenkázni kell stb.
Az orvosa tudja a legjobb felvilágosítást adni.
Sziasztok, köszönöm a válaszokat!
Na ez az, hogy már most ott tart, hogy nem veszegeti be a gyógyszereit, mert szerinte az felesleges, gyűjti egy helyen őket. Nagyon önfejű. Orvoshoz is csak nagy rábeszélések után hajlandó elmenni. Egyelőre el tudja magát látni, dehát... és a másik dolog a gyerekek, persze én sem úgy gondoltam, hogy elkapják vagy ilyesmi, nem amiatt kérdeztem, hogy veszélyes-e, hiszen nem fertőző, ezt én is tudom. Hanem igen, pont, amit Te írtál, másik válaszoló. Már most ott tartunk, hogy a gyerekek félnek tőle, mert olyan furcsa, olyan indulatos, stb... na de mi lesz később??? Én igazából eddig pont inkább a skizofrénia miatt aggódtam, de Ti mindketten a parkinsont említitek, hogy mi lesz később. Nagyon el kell ezen gondolkodni...
A család harmóniájára nézve veszélyes, amiben a gyerekek élnek. Szüleim éveken át gondozták a skizofrén, majd később demens nagyapámat és az ő idegeik mentek rá, így az unokájukkal is egyre türelmetlenebbek voltak. Egy ilyen beteg kezelése felborítja az egész család lelki egyensúlyát, végletesen kimerítő (napi 24 órás nonstop szolgálat) és a családtagokat érzelmileg is megviseli az ilyen beteg állapota (tévképzetei, stb.)
(Nagyapám végül intézetbe került, ahol élete végéig nagyon jó ellátást kapott és a szüleim rendszeresen látogatták. Ez mindenki számára sokkal jobb volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!