Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire veszélyes ez a...

Mennyire veszélyes ez a betegség/betegségek gyerekekre?

Figyelt kérdés
Apósom lehet, hogy hozzánk fog költözni, és érdekelne, hogy mit gondolnak, mit tapasztaltak mások, akik ismerik közelebbről ezeket a betegségeket. Tehát apósomnál megállapítottak skizofréniát, emellett még van disztóniája és parkinsonja is. Namost nálunk kisgyerekek vannak még, ovis, kisiskolások. Főleg miattuk aggódok, vajon mennyire lennénk biztonságban, aki ismeri az ilyen betegségeket, mik a tapasztalatok, és mi várható később, ti bevállalnátok, hogy ilyen beteg idős hozzátok költözzön? Egyébként van hol laknia, nem erről van szó. Csak a gyerekek miatt aggódom...
2017. márc. 2. 06:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Jár rendszeresen orvosi kezelésekre? Beveszi a gyógyszereit? Egyik sem veszélyes a gyerekekre, de később neked lesznek vele komoly gondjaid. Nem lehet majd egyedül hagyni, mert nem tudja kontrollálni a cselekedeteit. Ha a Parkinson erősödik, akkor elkóborolhat, pelenkázni kell stb.

Az orvosa tudja a legjobb felvilágosítást adni.

2017. márc. 2. 06:50
 2/7 anonim válasza:
A gyerekek nem lesznek betegek attól, hogy ismerik ezeket. Az más kérdés, lehetséges, hogy félnek tőle. Legalábbis nekem volt tapasztalatom ilyenben amikor gyermek voltam és akkor nagyon paráztam az ilyen emberektől. Eltekintve attól, hogy családtag, szerintem kérdezd meg a gyerekeket és ha belemennek próbáld meg. Szerintem a gyerekekre nem lesz úgy hatással, hogy ők is ilyenné váljanak.
2017. márc. 2. 06:57
 3/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a válaszokat!

Na ez az, hogy már most ott tart, hogy nem veszegeti be a gyógyszereit, mert szerinte az felesleges, gyűjti egy helyen őket. Nagyon önfejű. Orvoshoz is csak nagy rábeszélések után hajlandó elmenni. Egyelőre el tudja magát látni, dehát... és a másik dolog a gyerekek, persze én sem úgy gondoltam, hogy elkapják vagy ilyesmi, nem amiatt kérdeztem, hogy veszélyes-e, hiszen nem fertőző, ezt én is tudom. Hanem igen, pont, amit Te írtál, másik válaszoló. Már most ott tartunk, hogy a gyerekek félnek tőle, mert olyan furcsa, olyan indulatos, stb... na de mi lesz később??? Én igazából eddig pont inkább a skizofrénia miatt aggódtam, de Ti mindketten a parkinsont említitek, hogy mi lesz később. Nagyon el kell ezen gondolkodni...

2017. márc. 2. 12:50
 4/7 anonim ***** válasza:

A család harmóniájára nézve veszélyes, amiben a gyerekek élnek. Szüleim éveken át gondozták a skizofrén, majd később demens nagyapámat és az ő idegeik mentek rá, így az unokájukkal is egyre türelmetlenebbek voltak. Egy ilyen beteg kezelése felborítja az egész család lelki egyensúlyát, végletesen kimerítő (napi 24 órás nonstop szolgálat) és a családtagokat érzelmileg is megviseli az ilyen beteg állapota (tévképzetei, stb.)

(Nagyapám végül intézetbe került, ahol élete végéig nagyon jó ellátást kapott és a szüleim rendszeresen látogatták. Ez mindenki számára sokkal jobb volt.)

2017. márc. 2. 14:23
 5/7 anonim ***** válasza:
A skizofréneknek nincs betegségtudatuk, nem szedik a gyógyszereiket, nem vesznek igénybe orvosi segítséget. Ez benne a legrosszabb, mert gyógyszerrel amúgy jól karbantartható lenne, de ha elutasítja, nem tudsz mit csinálni!
2017. márc. 2. 14:24
 6/7 anonim ***** válasza:
A skizofrén személy veszélyes is lehet, ha nem veszi be a gyógyszereit. A fejében hangok diktálnak, és cselekvésre kényszeríthetik. Legtöbbször azok ellen fordulnak, akiket amúgy a legjobban szeretnek. Semmiképp nem szabad így bevállalni. Esetleg injekcióval is karban tartható a betegség. Kérdés, hogy kéthetente a pszichiátriára eljut-e a beteg?
2017. márc. 2. 15:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Te jó ég! Eljutni akkor jutna el, ha erőszakkal elvinnénk/elvinné a mentő. Magától soha.
2017. márc. 2. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!