Az minek a jele, ha egy felnőtt ember összetéveszt betűket, és van, hogy lemaradnak a mondataiból szavak vagy ragok?
" Felnőtt korban már az agy olyan sok területe érintett, hogy a folyamat nagy részét már nem lehet visszafordítani. "
Milyen területeket érint az íráson kívül?
Ha valaki nehezen olvas, akkor a hallás után szerzett információk kezdenek el jobban dominálni, ami meghatározza az információk tárolásának és előhívásának a módját. Más agyi területek aktiválódnak, más idegpályák lépnek működésbe, ami hatással van az információk összekapcsolódására, a hozzájuk kapcsolódó érzelmekre is.
Gyakorlatilag minden embernek egyedi mintázatú az agya abból a szempontból, hogy mely területek mennyire aktívak, milyen funkciókat használ jobban, illetve kevésbé. Az információfeldolgozás módja ebből egy tényező, de meghatározza az összes többit.
Én is az előttem szólóhoz hasonló állapotomról számolhatok be.
Tévesztem a betűket még gépelésnél is nagyon gyakran. Az írásom gyalázatos. Nem tudom elolvasni, csak ha nyomtatottal írok.
Szerencsére a tájékozódási képességem ezzel szemben kimagasló, olyan vagyok mint egy galamb:), nem tudom hogyan de mindig oda találok bárhova, nem csak haza:). Amolyan térképháló születik a fejembe, ha keresek valamit...
A helyesírásomban, ami gondot okoz az a súlyozás (vesszők), hosszú magánhangzók, egybe-külön írás, más nem igazán. (éljen a Word)
Nekem egy egyetemi tanárom szúrta ki a bölcsészkaron!, igen ott, mert még így is el tudtam végezni nem rossz eredménnyel, mégpedig nyelvi szakot, semmi sem lehetetlen.
Viszont hiszem, hogy minden ilyen állapot különbözik egymástól, engem zavar néha, de nem tartom nagyon súlyosnak a saját esetemet így megtanultam vele egüttélni. A bal-jobb nekem is gond, de egy a bal kezemen lévő anyajegyem sokat segít:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!