Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen az Asperger-szindrómáso...

Milyen az Asperger-szindrómások viselkedése?

Figyelt kérdés
Tudom, google a barátom, de szeretnék beszámolókat olyan emberektől, akiknek van ilyen rokonuk vagy ismerősük. Ugyanis bennem erős a gyanú hogy az autizmusnak ebben a formájában szenvedek.

2017. febr. 27. 21:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az Asperger-szindróma kritériuma az átlagos, vagy afeletti intelligencia.

A spektrum széles, nincs két egyforma Aspergeres.

Én például társaságkedvelő vagyok, de nem extrovertált, hanem inkább introvertált módon - egyszerre kevés emberrel tudok/szeretek foglalkozni/figyelni, mert inkább a szorosabb, mélyebb kapcsolatok és interakciók híve vagyok, mint a felszíneseké.

Ettől eltekintve nem okoz(na) nekem problémát az, hogy előadást tartsak (több)száz embernek egy adott témáról.

Fizikailag hiperérzékeny vagyok, kifejezetten alacsony a fájdalomküszöböm, fájnak nekem az éles hangos hangok. Az erős fényektől meg hunyorgok.

Szociálisan csak akkor tudok beilleszkedni, ha érzékelem, hogy igényt tartanak rám. Ha nem jelzik számomra egyértelműen, leblokkolok, bepánikolok, kevesebbnek érzem magam. Szükségem van arra, hogy mindig legyen mellettem valaki, akihez közel állok.

A szociális felszínes normákkal nem foglalkozom, inkább egyenes és őszinte vagyok, mert az könnyebb és kifizetődőbb, illetve emberibb. Például ha valami nem tetszik, azonnal kimondom és nem fojtom el. Emellett nem vagyok kedves olyanokkal akik bántanak engem.

2019. júl. 9. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!